ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ | info@GETCERT.GR

Εκπαίδευση μέσω υπολογιστή

Εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα της εποχής!

 

έχετε ακούσει για την εκπαίδευση μέσω υπολογιστή ; δεν είναι κάτι καινούργιο στις μέρες μας και ίσως είναι το κατάλληλο εργαλείο για εσάς που δεν έχετε τόσο ελεύθερο χρόνο.

Οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στον άνθρωπο να κάνει πράγματα που στο παρελθόν δεν ήταν σε θέση να τα κάνει. Για παράδειγμα κανείς δεν φανταζόταν πριν από 20 χρόνια ότι σήμερα θα είμαστε σε θέση να μιλάμε με ανθρώπους από όλο το κόσμο, να παρακολουθούμε βίντεο και να μοιραζόμαστε αρχεία με τόση ευκολία και μικρό κόστος.

Ένα πλεονέκτημα της κοινωνίας της πληροφορίας είναι ότι επιτρέπει σε απλούς χρήστες οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να χρησιμοποιούν υπηρεσίες εκπαίδευσης από απόσταση. Μπορούν με λίγα λόγια να εκπαιδεύονται όπως θα έκαναν εάν ήταν σε ένα ειδικό χώρο (π.χ. σχολείο) από την άνεση του σπιτιού τους στον ρυθμό που αυτοί επιθυμούν.

Η εκπαίδευση με βάση τον ηλεκτρονικό υπολογιστή (Computer Based Training ή σε συντομογραφία CBT) μας δίνει τη δυνατότητα ασύγχρονης και σύγχρονης εκπαίδευσης.

Η ασύχρονη εκπαίδευση αφορά εκπαιδευτικά βίντεο και ασκήσεις τις οποίες παραδίδει ο εκπαιδευτικός και στη συνέχεια οι μαθητές καλούνται να υλοποιήσουν ασκήσεις και να καλύψουν τις απαιτήσεις του μαθήματος.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που παρέχει αυτή η μέθοδος είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή να επαναλάβει το μάθημα, να το «τρέξει» ή να το «παγώσει» και έτσι να επιλέξει ο ίδιος τον ρυθμό και όχι ο εκπαιδευτικός όπως συνήθως γίνεται σε μία συμβατική τάξη.

Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση από την άλλη αφορά την «ζωντανή» επικοινωνία μεταξύ του εκπαιδευτικού και των μαθητών χωρίς όμως να υπάρχει φυσική παρουσία.

Οι υπολογιστές με τη βοήθεια σύνδεσης στο internet και περιφερειακών όπως κάμερα / μικρόφωνο, βοηθούν στο να πραγματοποιηθεί μία τέτοια εκπαιδευτική συνεδρία.

Μπορεί να αντικαταστήσει τον δάσκαλο / την δασκάλα;

Όχι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να βλέπουμε την εκπαίδευση μέσω υπολογιστή ως μέσο αντικατάστασης του εκπαιδευτικού γιατί αυτό θα ήταν λάθος.

Ο υπολογιστής (τουλάχιστον ακόμα) δεν μπορεί να αντιληφθεί το συναισθηματικό κλίμα που επικρατεί στην τάξη, ούτε να «διαβάσει» τον μαθητή και να τον κερδίσει ή να στρέψει το ενδιαφέρον του προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που αυτός πιστεύει.

28 Δεκεμβρίου 2017

0Απαντήσεις σε "Εκπαίδευση μέσω υπολογιστή"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Getcert© Εκπαίδευση και ενημέρωση.
X