ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ | info@GETCERT.GR

ECDL

Βασικό επίπεδο χειρισμού

Το ECDL είναι ένα πιστοποιητικό πληροφορικής που αποδεικνύει τις βασικές δεξιότητες χειρισμού του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Είναι κατάλληλο και για προκηρύξεις δημοσίου. Αν θέλετε να πιστοποιηθείτε με το ECDL θα πρέπει να δώσετε εξετάσεις σε ένα οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο κοντά σας. Δεν είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσετε μαθήματα, αν και τα μαθήματα πολλές φορές βοηθούν αρκετά καθώς επικεντρώνονται στην ύλη. Η βαθμολόγηση των υποψηφίων γίνεται ηλεκτρονικά, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δίνετε τις απαντήσεις σας 100% σωστά!

Η διαδικασία εξέτασης είναι απλή και μπορεί να γίνει σε ένα οποιοδήποτε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο όπως προαναφέραμε. Καλείστε να απαντήσετε σε 36 ερωτήσεις θεωρητικές αλλά και πρακτικές και για να θεωρηθεί η εξέταση επιτυχημένη θα πρέπει να απαντήσετε το 75% (28 απαντήσεις περίπου) σωστά. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ένα περιθώριο λάθους 8 ερωτήσεων. Οι 8 ερωτήσεις είναι πολλές για κάποιον ο οποίος έχει κάνει μία καλή προετοιμασία.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αλλαγές που έκανε ο φορέας πιστοποίησης, το ECDL πλέον χωρίζεται σε 3 μέρη ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αυτή η αλλαγή επιτρέπει μία μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία στους υποψηφίους καθώς δεν χρειάζεται να δίνετε εξετάσεις σε ενότητες που τυχόν δεν σας ενδιαφέρουν για να αποκτήσετε το πιστοποιητικό.

Στην ενότητα ecdl Base θα βρείτε τις ενότητες

 • Επεξεργασία κειμένου (word)
 • Υπολογιστικά φύλλα(excel)
 • Διαχείριση αρχείων(windows) και
 • Υπηρεσίες διαδικτύου(internet)

Οι ενότητες που αναφέραμε θεωρούνται από τις σημαντικότερες που πρέπει να έχετε στη φαρέτρα σας αν θέλετε να είστε ανταγωνιστικοί ή απλά να ολοκληρώνετε με επιτυχία τις διάφορες εργασίες – αποστολές που έχετε.

Στην ενότητα ecdl Standard θα βρείτε μία μεγαλύτερη ποικιλία διαθέσιμων πιστοποιήσεων. Προσοχή όμως δεν χρειάζεται να τις αποκτήσετε όλες για να πάρετε ένα πιστοποιητικό. Μπορείτε να εξεταστείτε σε όποιες από αυτές που ανήκουν στην ενότητα Standard. Οι ενότητες είναι:

 • Παρουσιάσεις (powerpoint)
 • Χρήση βάσεων δεδομένων (access)
 • Ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων
 • Διαδικτυακή συνεργασία
 • Επεξεργασία εικόνας (photoshop)
 • Επεξεργασία ιστοσελίδων (dreamweaver, html)
 • Προγραμματισμός έργου
 • Σχεδίαση σε δύο διαστάσεις μέσω H/Y (Autocad) και
 • Digital Marketing

Στην ενότητα ecdl Advanced η Expert όπως συνηθίζεται να λέγεται για την ECDL θα βρείτε τις ενότητες

Επεξεργασία κειμένου (word),

Υπολογιστικά φύλλα (excel),

Παρουσιάσεις (powerpoint) και

Βάσεις δεδομένων (access).

Εδώ χρειάζεται να προσέξετε καθώς το επίπεδο είναι αρκετά προχωρημένο και προσωπικά το θεωρώ ρίσκο να μπείτε κατευθείαν στην αίθουσα εξετάσεων αν δεν είστε αρκετά έμπειρος/η στο MS-office. Ο λόγος είναι ότι η ύλη ξεφεύγει από τις δεξιότητες ενός συνηθισμένου χρήστη και απαιτούνται δεξιότητες οι οποίες κατακτώνται με μελέτη. Η εξέταση σε αυτό το επίπεδο έχει λιγότερες ερωτήσεις (20-22 αντί 36 όπως το βασικό επίπεδο) και το περιθώριο λάθους μειώνεται στις 4 ερωτήσεις (πάνω από 4 ερωτήσεις κόβεστε). Το καλό είναι ότι μπορείτε να πάρετε πόντους αν κάνετε ένα μέρος της ερώτησης σωστό σε αντίθεση με το βασικό επίπεδο που δεν ισχύει αυτό. Το επίπεδο advanced / expert είναι κάτι που συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για να επισκεφθείτε την σελίδα της ECDL, κάντε κλικ εδώ

4 Δεκεμβρίου 2017

0Απαντήσεις σε "ECDL"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Getcert© Εκπαίδευση και ενημέρωση.
X