Εισαγωγή αυτόματου κειμένου

Word expert : Εισαγωγή εικόνας της υπογραφής σας στα έγγραφα

Ένα νέο βίντεο επιπέδου Expert ανέβηκε στο κανάλι του Getcert και σας παρουσιάζει μία μέθοδο με την οποία μπορείτε να εισάγετε την εικόνα της υπογραφής σας μέσα στο έγγραφο.

Να πούμε την χαρακτηριστική διαφορά (μάλλον τις διαφορές) με την απλή εισαγωγή εικόνας η οποία είναι ότι όταν εισάγουμε μία εικόνα από την εισαγωγή –> εικόνα, η εικόνα τοποθετείται με το αρχικό της μέγεθος και σε ευθυγράμμιση με το κείμενο. Θα πρέπει κάθε φορά που την εισάγουμε σε ένα έγγραφο να της αλλάζουμε το μέγεθος (οκ, αυτό μπορεί να αλλάξει επεξεργάζοντας την εικόνας έξω από το word) και να της αλλάζουμε την αναδίπλωση πίσω από το κείμενο.

Με τον τρόπο που σας παρουσιάζω κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε την λειτουργία του αυτόματου κειμένου, η εικόνα θα εισάγεται στο επιθυμητό μέγεθος και η αναδίπλωση θα είναι ήδη έτοιμη.

Συμβουλές για σωστή εικόνα υπογραφής:

Είναι ξεκάθαρο ότι αν σχεδιάσετε την υπογραφή σας με ένα pen tablet, όπως έκανα εγώ σε ένα transparent layer στο photoshop και στη συνέχεια αποθηκεύσετε το αρχείο σε μορφή png ώστε να είναι διάφανο το φόντο θα έχετε την βέλτιστη εικόνα (όπως αυτή που εισάγω στο βίντεο)

pen tablet

Αν το παραπάνω σας ακούγεται περίεργο και δεν καταλαβαίνετε τι θέλει να πει ο ποιητής τότε μπορείτε να κάνετε το εξής:

Χρησιμοποιήστε σκάνερ για να σκανάρετε την υπογραφή σας. Στη συνέχεια πρέπει να περικόψετε ώστε να μην έχετε πολύ λευκό γύρω από την υπογραφή. Εδώ χρειάζεται να επεξεργαστείτε λίγο την φωτογραφία.

Η δεύτερη επιλογή είναι να τραβήξετε φωτογραφία την υπογραφή σας με το κινητό και να μεταφέρετε την εικόνα στον υπολογιστή σας.

Και στις δύο περιπτώσεις καλό είναι:

  • Είτε να έχετε όσο πιο καθαρό λευκό φόντο γίνεται
  • Λίγη άσπρη περιοχή γύρω από την υπογραφή (με crop – περικοπή-* θα το πετύχετε αυτό)

*Μπορείτε να το κάνετε και από το word το κομμάτι της περικοπής

Κάτι σημαντικό όταν επιλέγετε την αναδίπλωση πίσω από το κείμενο. Αν έχετε κείμενο και πάτε να κάνετε κλικ στην εικόνα θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε. Για να μπορέσετε να επιλέξετε εικόνα η οποία είναι πίσω από το κείμενο θα πρέπει από την κεντρική καρτέλα στην κορδέλα να επιλέξετε από τέρμα δεξιά, την επιλογή –> επιλογή αντικειμένων

epilogi-antikeimenon

Επιλογή αντικειμένων από την κεντρική καρτέλα

(Visited 11 times, 1 visits today)

Comments