• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Αντιμέτωπο το tik-tok για την επιρροή που ασκεί στους νέους

Στις πολιτείες της California, Florida, Kentucky, και άλλες ξεκίνησε η έρευνα για την ενδεχόμενη (αρνητική) επιρροή που έχει το TikTok στην ψυχική και σωματική υγεία των νέων σύμφωνα με το CNBC. Η ομάδα των δικηγόρων που ξεκίνησε την έρευνα, θέλει να διαπιστώσει αν ο σχεδιασμός και λειτουργία του TikTok έχει αρνητική επίδραση στα παιδιά, εφήβους αλλά και ενηλίκους, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο General Maura Healey της Μασαχουσέτης.

Αλγόριθμος του TikTok

Ο αλγόριθμος του TikTok’s καθορίζει τι περιεχόμενο θα δουν οι χρήστες, και απ’ ότι φαίνεται το κάνει καλά καθώς κρατάει την αφοσίωση των χρηστών οι οποίοι επιστρέφουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Αν και η εταιρεία έδωσε στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο λειτουργίας του TikTok είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τις λεπτομέρειες λειτουργίας.

Η ομάδα των δικηγόρων προσπαθεί να αλλάξει αυτά τα δεδομένα αν και η έρευνα θα επικεντρωθεί όχι τόσο στο πως λειτουργεί το TikTok αλλά στις μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιεί ώστε να αυξήσει την αφοσίωση των νέων και εφήβων ώστε να περνούν περισσότερο χρόνο στην πλατφόρμα

Πως το TikTok κάνει τους χρήστες να το χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο;

Είναι πραγματικά μυστήριο. Το TikTok έχει ηλιακό περιορισμό στη χρήση για τους χρήστες κάτω των 13 ετών. Σύμφωνα με ειδικούς, νέες μελέτες έριξαν φως στην πιθανή αρνητική επίδραση της υγείας που μπορεί να έχει η διάσημη πλατφόρμα.

Εκπρόσωπος του TikTok ανέφερε ότι είναι ευχάριστο που ξεκίνησε μία έρευνα για την διαπίστωση ή όχι της υγείας των χρηστών του TikTok και ιδίως των εφήβων και πως θα παρέχει πληροφορίες για την ασφάλεια τους.

Η κίνηση αυτή δεν αφήνει ανεπηρέαστες και τις άλλες πλατφόρμες όπως το Meta ή το Instagram οι οποίες έχουν ξεκινήσει να υιοθετούν τα σύντομα βίντεο (shorts)

3 Μαρτίου 2022

0 responses on "Αντιμέτωπο το tik-tok για την επιρροή που ασκεί στους νέους"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.