• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Αυτοματοποίηση Office με 3 βήματα

Είτε έχετε Word, Excel η Powerpoint που το χειρίζεστε καθημερινά, κάποιες διεργασίες που επαναλαμβάνονται καλό είναι να τις αυτοματοποιήσετε!.

Αυτό θα σας γλυτώσει από πολύτιμο χρόνο και θα οργανωθείτε καλύτερα, αφήστε δε που θα μπορείτε να είστε λιγότερο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή!

Αφού δουλεύει, γιατί να το πειράξω;

Υπάρχει η πεποίθηση ότι κάτι που το κάνουμε και μας βγαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν υπάρχει λόγος να το σκαλίζουμε και να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Αυτό βέβαια είναι μία λάθος πεποίθηση!

Πάμε να δούμε τι μπορεί να γίνει ώστε να βελτιώσουμε τα δεδομένα στην εργασία μας.

https://www.getcert.gr/buddydrive/file/vivliografia/

Μακροεντολές

Παλαιότερα είχαμε γράψει για τις μακροεντολές εδώ,

και πως αυτές μπορούν να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες που επαναλαμβάνουμε. Είναι πολύ σημαντικό να ομαδοποιούμε ενέργειες και στην συνέχεια να δημιουργούμε μακροεντολές μέσα από αυτές τις κινήσεις. Δεν έχει σημασία αν είναι Word, Excel, Access, Powerpoint. Ένας αυτοματισμός στα αρχεία μας θα μας βοηθήσει να μειώσουμε γενικά τους χρόνους μας!

VB Script

Στην πραγματικότητα είναι ένας τρόπος να γράψετε μία μακροεντολή με την χρήση κώδικα, ή να βελτιώσετε μία μακροεντολή και να κάνει το κάτι παραπάνω ή να αφαιρέσετε ένα κομμάτι της χωρίς να χρειαστεί να επαναλάβετε όλη τη διαδικασία.

Αν και είναι κάτι που απευθύνεται ειδικά σε προγραμματιστές, μπορείτε και εσείς να πάρετε μία γεύση βλέποντας το βίντεο που έχουμε ετοιμάσει με μακροεντολές στο excel.

Αυτοματισμός σημαίνει και οργάνωση αρχείων

Τα αρχεία σας είναι πολύτιμα και πρέπει να τα οργανώνετε σωστά. Ναι, θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο αλλά θα σας βοηθήσει γενικά.

Παράδειγμα:

Έστω ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν έχετε δημιουργήσει μία παρουσίαση με ωραία γραφικά. Αν έχετε τακτοποιημένο το αρχείο μπορείτε να το ανοίξετε και να ξεκινήσετε μία νέα παρουσίαση κρατώντας τα στοιχεία που θέλετε. Έτσι δεν θα χρειαστεί να γράψετε τα πάντα από την αρχή.

Το ίδιο ισχύει και με τα έγγραφα, βιβλία εργασίας.

0 responses on "Αυτοματοποίηση Office με 3 βήματα"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.