• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Εισαγωγή δεδομένων XML και JSON στο excel

Εισαγωγή δεδομένων XML + JSON από το internet στο excel

Στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες τροφοδοσίες (feeds) οι οποίες αφορούν δεδομένα όπως ισοτιμίες, μετρήσεις, καιρικά φαινόμενα και κάθε λογής δεδομένα τα οποία μεταβάλλονται καθημερινά, πολλές φορές και συχνότερα (π.χ χρηματιστήριο)

Χρειαζόμαστε έναν τρόπο να εισάγουμε αυτά τα δεδομένα στο Excel, όμως ΔΕΝ θέλουμε να κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση καθώς αυτό θα χρειάζεται να γίνεται κάθε φορά που αλλάζουν τα δεδομένα με την προϋπόθεση ότι εμείς θα γνωρίζουμε όταν γίνεται αυτό.

Ευτυχώς το διαδίκτυο προσφέρει την μορφή δεδομένων XML και JSON όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο Excel. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να ανησυχούμε κάθε πότε ενημερώνονται και αλλάζουν τα δεδομένα αυτά, ούτε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε περίπτωση μεταφοράς του αρχείου σε άλλο υπολογιστή (μόνη προϋπόθεση να έχει ο νέος υπολογιστής Internet).

Στο παρακάτω βίντεο σας παρουσιάζουμε μέσω του power query την εισαγωγή δεδομένων XML και JSON στο excel από την σελίδα floatrates.com

XML + JSON feed

Για να παίξετε και να πειραματιστείτε με feeds σας δίνουμε και αυτό το link που έχει αρκετά δωρεάν feed. Τα περισσότερα feed εκεί έξω είναι επί πληρωμή ή σε κάποιο μοντέλο fremium αλλά αυτό δεν θα σας εμποδίσει να μάθετε τη διαδικασία.

Βίντεο

Παρακάτω το βίντεο. Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι Getcert tutorials. Αν θέλετε να κατεβάσετε το αρχείο για να κάνετε εξάσκηση, κάντε κλικ εδώ.

24 Ιουλίου 2021

0 responses on "Εισαγωγή δεδομένων XML και JSON στο excel"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.