• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Εκπαίδευση μέσω υπολογιστή

Εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα της εποχής!

Computer Based Training – εκπαίδευση μέσω υπολογιστή

έχετε ακούσει για την εκπαίδευση μέσω υπολογιστή ;

Δεν είναι κάτι καινούργιο στις μέρες μας και ίσως είναι το κατάλληλο εργαλείο για εσάς που δεν έχετε τόσο ελεύθερο χρόνο. Οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στον άνθρωπο να κάνει πράγματα που στο παρελθόν δεν ήταν σε θέση να τα κάνει.

Για παράδειγμα κανείς δεν φανταζόταν πριν από 25-30 χρόνια ότι σήμερα θα είμαστε σε θέση να μιλάμε με ανθρώπους από όλο το κόσμο, να παρακολουθούμε βίντεο και να μοιραζόμαστε αρχεία με τόση ευκολία και μικρό κόστος.

Πλεονεκτήματα τηλεκπαίδευσης

  • Χρήση πολυμέσων (βίντεο, ήχοι και αρχεία
  • Ρυθμός εκπαίδευσης ανάλογος των αναγκών του μαθητή
  • Ευέλικτο ωράριο
  • Δυνατότητα επανάληψης
  • Υποστήριξη με τη χρήση Forum και άλλων κοινοτήτων
  • Δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης

Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση

Αφορά εκπαιδευτικά βίντεο και ασκήσεις τις οποίες παραδίδει ο εκπαιδευτικός και στη συνέχεια οι μαθητές καλούνται να υλοποιήσουν ασκήσεις και να καλύψουν τις απαιτήσεις του μαθήματος.Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που παρέχει αυτή η μέθοδος είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή να επαναλάβει το μάθημα, να το “τρέξει” ή να το “παγώσει”. Έτσι επιλέγει ο ίδιος τον ρυθμό και όχι ο εκπαιδευτικός όπως συνήθως γίνεται σε μία συμβατική τάξη.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Αφορά την “ζωντανή” επικοινωνία μεταξύ του εκπαιδευτικού και των μαθητών χωρίς όμως να υπάρχει φυσική παρουσία. Οι υπολογιστές με τη βοήθεια σύνδεσης στο internet και περιφερειακών όπως κάμερα / μικρόφωνο, βοηθούν στο να πραγματοποιηθεί μία τέτοια εκπαιδευτική συνεδρία.

Μπορεί να αντικαταστήσει τον δάσκαλο / την δασκάλα;

Όχι δεν μπορεί και δεν πρέπει να βλέπουμε την εκπαίδευση μέσω υπολογιστή ως μέσο αντικατάστασης του εκπαιδευτικού γιατί αυτό θα ήταν λάθος. Ο υπολογιστής (τουλάχιστον ακόμα) δεν μπορεί να αντιληφθεί το συναισθηματικό κλίμα που επικρατεί στην τάξη, ούτε να “διαβάσει” τον μαθητή και να τον κερδίσει.

0 responses on "Εκπαίδευση μέσω υπολογιστή"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.