• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κορονοϊός COVID-19: τα κρούσματα μέχρι στιγμής

Στις ειδήσεις ακούμε για αριθμούς κρουσμάτων, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά και θανάτων που αφορούν τον κορονοϊό COVID-19.

Η γεωπληροφορική και δη τα Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα (GIS) Μπορούν να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα στον παγκόσμιο χάρτη σχετικά με τον Ιο.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο ιος έχει μία φυσική εξάπλωση που οδηγείται από την Ασία προς την Ευρώπη, ενώ υπάρχουν τυχαία κρούσματα (λόγω αεροπορικών μετακινήσεων) και στην Σκανδιναβία αλλά και Αμερική.

Η πλατφόρμα

Φαίνεται να είναι μία πλατφόρμα της ESRI, όπου οι ειδικοί έχουν την δυνατότητα να αποτυπώνουν και το γεωγραφικό στίγμα των συμβάντων. Μετά την καταχώρηση δεδομένων έχουμε τη δυνατότητα να αποτυπώσουμε έναν χάρτη όπως αυτόν παρακάτω.

Επίσημος επιδημιολογικός χάρτης για τον ιό και τα κρούσματα

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Αντίστοιχος χάρτης υπάρχει και για τα τροχαία ατυχήματα στην ελλάδα εδώ

Για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν καλά. Για πόσο όμως… άγνωστο.. με το πρόσφατο μαζικό κρούσμα στην Ιταλία, φαίνεται ότι χτύπησε και στην δική μας γειτονιά.

Περίεργο είναι το γεγονός ότι υπάρχει παγκόσμια έλλειψη σε χειρουργικές μάσκες που προστατεύουν με την προφανή δικαιολογία ότι κατασκευάζονται στην Κίνα όπου έχουν κλείσει τα εργοστάσια λόγω του ιού..

Πραγματικά περίεργο για μία χώρα που έχτισε νοσοκομείο για 3000 ασθενείς από τα θεμέλια μέσα σε λίγες εβδομάδες, να μην μπορεί να βρει τρόπο να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας να παράξει ΜΑΠ για τον κορονοϊό

24 Φεβρουαρίου 2020

0 responses on "Κορονοϊός COVID-19: τα κρούσματα μέχρι στιγμής"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.