• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Παιχνίδια και απόδοση κινητού

Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς χρήστες κινητών Smartphone

Θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε τις έννοιες παιχνίδια και απόδοση κινητού. Πως επηρεάζονται τα κινητά μας όταν παίζουμε παιχνίδια;

Το ερώτημα είναι: Τα παιχνίδια μειώνουν την απόδοση του κινητού; και αν ναι, πως;

Τα παιχνίδια στα κινητά έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Από τα απλά παιχνίδια 2D διαστάσεων έχουμε φτάσει να παίζουμε PUBG και άλλα 3D games online με εκατομμύρια χρήστες σε όλο το κόσμο!

Τι επιπτώσεις έχει αυτό (αν έχει) στις φορητές μας συσκευές;

Χώρος αποθήκευσης

Αρχικά να πούμε ότι η πρώτη επίπτωση που έχει ένα παιχνίδι που εγκαθιστούμε στο κινητό είναι η κατάληψη χώρου. Αμέσως η εφαρμογή (παιχνίδι) καταλαμβάνει από αρκετές δεκάδες έως και εκατοντάδες Megabyte χώρου.

Αυτό είναι για την εγκατάσταση. Από εκεί και πέρα το κάθε παιχνίδι χρειάζεται λιγότερο η περισσότερο χώρο προσωρινής αποθήκευσης στο κινητό όπου αποθηκεύεται η εξέλιξη του παιχνιδιού ή κάποιες προτιμήσεις μας.

Θερμοκρασία

Όταν παίζετε ένα παιχνίδι θα παρατηρήσετε ότι η θερμοκρασία του κινητού ανεβαίνει. Αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο κινητό. Ο λόγος που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι επειδή τα παιχνίδια απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ και εκμεταλλεύονται σχεδόν όλους τους πόρους του κινητού για να λειτουργήσουν σωστά.

Απόδοση

Η απόδοση θεωρητικά δεν επηρεάζεται με το αν εγκαταστήσουμε ένα παιχνίδι στο κινητό μας. Αυτό το οποίο επηρεάζει όμως σημαντικά την απόδοση του κινητού είναι αν το παιχνίδι που παίζουμε εκτελείται στο παρασκήνιο αφού το έχουμε κλείσει.

Πολλά παιχνίδια συνεχίζουν την εκτέλεσή τους ακόμα και όταν έχουμε κλείσει το παράθυρο. Αυτό έχει ως επίπτωση να απασχολείται η μνήμη RAM με αποτέλεσμα να έχετε λιγότερη μνήμη διαθέσιμη για την δουλειά που έχετε ανοιχτή εκείνη τη στιγμή.

Μπαταρία

Έμμεσα, προκαλούμε φθορά στη μπαταρία, καθώς όταν παίζουμε ένα παιχνίδι στο κινητό, η μπαταρία εξαντλείται πιο γρήγορα (ειδικά αν απαιτείται και σύνδεση με Wifi για να παίξουμε) με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε περισσότερες φορτίσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό οδηγεί στην ταχύτερη φθορά της μπαταρίας και κατά συνέπεια την μείωση της απόδοσής της.

23 Σεπτεμβρίου 2019

2 responses on "Παιχνίδια και απόδοση κινητού"

  1. Ντι Ναπολι Κιαρα4 Μαΐου 2020 at 14:26Απάντηση

    Πολύ χρήσιμο άρθρο

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.