• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

παρουσιάσεις powerpoint για δημοτικό

Δημιουργήστε παρουσιάσεις ειδικές για παιδιά!

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε οδηγίες για το πως μπορείτε να δημιουργήσετε παρουσιάσεις powerpoint για δημοτικό και να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των μαθητών σας.

Ένας/Μία δάσκαλος/α στο δημοτικό πολλές φορές χρειάζεται να παρουσιάσει στην τάξη ένα θέμα ή να ζητήσει από τα παιδιά -ανάλογα  την τάξη- να ετοιμάσουν μία παρουσίαση με το powerpoint.

Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληροί μία παρουσίαση powerpoint για δημοτικό; ποιους κανόνες πρέπει να ενσωματώσουμε ώστε να έχει τον μεγαλύτερο βαθμό απήχησης;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε συμβουλές που πιστεύουμε ότι θα πετύχουν τον σκοπό σας.


1. Λίγα λόγια και καλά…

Τα παιδιά του δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν κείμενα σε μία παρουσίαση. Καλό είναι να συνοψίζετε με τίτλους και τα υπόλοιπα να τα λέτε είτε προφορικά είτε με εικόνες κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

2. Δημιουργήστε εφέ κίνησης στα σημεία έμφασης

Τα εφέ κίνησης είναι χρήσιμα για να μεταφέρετε το βλέμμα των ακροατών σας στο σημείο που θέλετε. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε γιατί η κίνηση θα πρέπει να εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό και να είναι μικρή σε διάρκεια και μέγεθος.

3. Αλλάξτε το χρώμα του φόντου

Εδώ ισχύει ο κανόνας ότι τα χρώματα και το ύφος μίας παρουσίασης θα πρέπει να είναι ανάλογο των δημογραφικών στοιχείων του κοινού.

Δηλαδή θα χρησιμοποιήσουμε μία “σοβαρή” και χωρίς χρώμα παρουσίαση σε ένα επιστημονικά καταρτισμένο κοινό ηλικίας >50 αλλά εδώ μιλάμε για παιδιά οπότε θα πρέπει να βάλετε χρώμα.

Αλλάξτε το φόντο της διαφάνειας σε κάτι άλλο, χρησιμοποιήστε διαφορετικό χρώμα γραμματοσειρών στα κείμενα και τους τίτλους.

4. Εισαγωγή σχημάτων

Εισάγετε σχήματα και δώστε χρώμα στα σχήματα. Το powerpoint μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε εφέ σχεδίασης στα διάφορα σχήματα αλλά και να δώσουμε εντυπωσιακά χρώματα στο γέμισμα ή το περίγραμμα του κάθε σχήματος. Εφέ σκιάς και περιγράμματος δεν πρέπει να λείπουν.

5. Ήχος

Αν υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε ήχους τότε σίγουρα κάντε το. Ο ήχος θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα στην παρουσίαση και το κοινό σας θα απορροφηθεί ευκολότερα σε αυτή.

6. Εναλλαγή διαφανειών

Ο χρόνος που αλλάζουν οι διαφάνειες θα πρέπει να είναι μελετημένος και ο παρουσιαστής θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι όλο το κοινό διάβασε την πληροφορία στον πίνακα. Δώστε σημασία στην απόσταση του κοινού από την προβολή, τον χρόνο που αφήνετε από τη μία διαφάνεια στην άλλη και την τοπολογία της αίθουσας.


Άλλοι γενικοί κανόνες που ισχύουν κατά τη δημιουργία μίας παρουσίασης

  1. Δεν χρησιμοποιούμε κόκκινο-πράσινο καθώς προκαλεί προβλήματα σε ανθρώπους με αχρωματοψία (το κόκκινο-πράσινο είναι ο συνδυασμός που παρατηρείται συχνότερα στα άτομα με αχρωματοψία)
  2. Μεγάλα γράμματα να φαίνονται
  3. Ήχος αν είναι εφικτός. Να είναι καθαρός και δυνατός
  4. Τα σχήματα και οι εικόνες να είναι ευδιάκριτα
  5. Οι χρόνοι να είναι υπολογισμένοι ώστε να δίνεται επαρκής χρόνος σε κάθε διαφάνεια ώστε να αφομοιωθεί η πληροφορία
  6. Συντακτικά και ορθογραφικά λάθη να διορθώνονται πριν την τελική παρουσίαση.
εσείς ετοιμάζετε παρουσιάσεις powerpoint για δημοτικό; αν ναι, ακολουθείτε αυτούς τους κανόνες ή κάποιους άλλους; Σχολιάστε με τις απόψεις σας.

31 Ιουλίου 2018

0 responses on "παρουσιάσεις powerpoint για δημοτικό"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.