• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πιστοποιημένος τεχνίτης ψυκτικός

Θέλετε να γίνετε τεχνίτης ψυκτικός; η Vellum έχει τη λύση

Ο τεχνίτης ψυκτικός είναι μία επαγγελματική επιλογή σημαντική για την εποχή μας και αρκετά κερδοφόρα.

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό τεχνίτη ψυκτικού, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω της Vellum. Το πιστοποιητικό απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου παλιούς και νεοεισερχόμενους όσο και μαθητές τεχνικών επαγγελματικών σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ, Τεχνικών λυκείων, ΙΕΚ κλπ.

ΑναγνώρισηΗ πιστοποίηση δεν αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και το δημόσιο ώστε να μπορείτε να το καταθέσετε ως δικαιολογητικό σε διαγωνισμό.
Οι αρμοδιότητες αλλά και οι βαθμίδες του τεχνίτη ψυκτικού ορίζονται από το προεδρικό διάταγμα Π.Δ.1/2013 που δημοσιεύθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 2013 στην Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στις 19 σελίδες του ΦΕΚ αναφέρονται αναλυτικά όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες και τα καθήκοντα ενός τεχνίτη ψυκτικού.:

Άρθρο 3 Ασκούμενες επαγγελματικές δραστηριότητες και καθήκοντα

Ο τεχνίτης ψυκτικός είναι το φυσικό πρόσωπο το οποίο εκτελεί τις αναφερόμενες στο άρθρο 2 παρ. 1 επαγγελματικές δραστηριότητες υπό τις οδηγίες και τη συνεχή καθοδήγηση υπευθύνου αδειούχου αρχιτεχνίτη ή εργοδηγού ψυκτικού ή έχοντος προς τούτο το δικαίωμα και αποκτά προϋπηρεσία για την απόκτηση της άδειας του αρχιτεχνίτη ψυκτικού.

Πιστοποιητικό Κατηγορίας ΙΙΙ του άρθρου 4 παρ. 2 του Κανονισμού 303/2008 της Επιτροπής

Ο τεχνίτης ψυκτικός, δύναται να εκτελεί αυτοτελώς ανάκτηση αερίων από εφαρμογές που περιέχουν λιγότερα από 3 κιλά (kg) φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου καθώς και από εφαρμογές που περιέχουν λιγότερα από 6 κιλά (kg) φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου σε ερμητικώς σφραγισμένα συστήματα τα οποία φέρουν τη σχετική σήμανση.

Πιστοποιητικό Κατηγορίας IV του άρθρου 4 παρ. 2 του Κανονισμού 303/2008 της Επιτροπής

Ο τεχνίτης δύναται να εκτελεί αυτοτελώς έλεγχο για διαρροές των εφαρμογών που περιέχουν 3 ή περισσότερα κιλά (kg) φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου καθώς και των εφαρμογών που περιέχουν 6 ή περισσότερα κιλά (kg) φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου σε ερμητικώς σφραγισμένα συστήματα τα οποία φέρουν τη σχετική επισήμανση*.

*(υπό την προϋπόθεση ότι αυτή δεν απαιτεί παρέμβαση στο κύκλωμα ψύξης το οποίο περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου.)

Τα ως άνω πιστοποιητικά εκδίδονται σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 12 του παρόντος.

Τι ορίζονται ως ψυκτικές εγκαταστάσεις για τον τεχνίτη ψυκτικό

Ως ψυκτικές εγκαταστάσεις ορίζονται οι εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν:

 • Οικιακά και επαγγελματικά ψυγεία διατήρησης τροφίμων, συσκευές παγοκύβων, ψύκτες πόσιμου νερού.
 • Ψυκτικά μηχανήματα που λειτουργούν ως αυτόνομες μονάδες και χρησιμοποιούνται για την ψύξη ενός περιορισμένου χώρου ή και την παραγωγή προϊόντων πάγου.
 • Συσκευές που λειτουργούν ως αυτόνομες τοπικές μονάδες κλιματισμού ενιαίου ή διαιρούμενου τύπου και προσφέρουν ψύξη, ή ψύξη-θέρμανση για τη δημιουργία κλίματος σε ορισμένους χώρους.
 • Εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ψύξης σε ειδικούς θαλάμους κατάψυξης, διατήρησης, συντήρησης τροφίμων και άλλων προϊόντων και διαθέτουν κεντρικό μηχανοστάσιο και κύκλωμα μεταφοράς του ψυκτικού μέσου στους εξατμιστές-συμπυκνωτές (ψυκτήρες-αεροψυκτήρες) που βρίσκονται εντός και εκτός των θαλάμων.
 • Ψυκτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία για την επεξεργασία τροφίμων, άλλων προϊόντων, παραγωγή πάγου σε κολώνες και παραγωγή παγωτών και άλλων αγαθών.

Για να επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος κάντε κλικ εδώ.

6 responses on "Πιστοποιημένος τεχνίτης ψυκτικός"

 1. Γειά σας ενδιαφερομε για την απόκτηση της άδειας τού ψυκτικού

 2. Ενδιαφέρομαι

 3. Ενδιαφέρομαι για την αδεια ψυκτικού.
  6972425950 ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ.

 4. Ενδιαφέρομαι για σεμινάρια του πρακτικού μέρους αρχιτεχνίτη ψυκτικου

 5. Νικόλαος Πατεργιαννακης18 Ιουνίου 2022 at 21:54Απάντηση

  Είμαι φυσικός καθηγητής, και ενδιαφέρομαι να μάθω για την συντήρηση και εγκατάσταση κλιματιστικων
  Θέλω πληροφορίες για την εκπαίδευση τον χώρο που γίνεται αν γίνεται εξ αποστάσεως, και το κόστος

  • Η παρούσα σελίδα απλώς παρουσιάζει την συγκεκριμένη πιστοποίηση, δεν παρέχει χώρο ή υπηρεσίες εκπαίδευσης για το συγκεκριμένο είδος. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον φορέα πιστοποιήσης για να σας κατευθύνει

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.