• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πως ελέγχω αν το usb είναι καλό;

Λίγο πολύ όλοι έχουμε usb stick το οποίο ίσως να μας έχει τύχει κάποια στιγμή να μην το διαβάζει ο υπολογιστής και μάλιστα την χειρότερη στιγμή!!! Αναρωτιόμαστε όλοι: Πως ελέγχω αν το usb είναι καλό; πως ε;

Την απάντηση θα δώσουμε μέσα από το άρθρο η οποία αν και είναι μόνο για τους χρήστες Linux, με λίγες δεξιότητες (όπως για παράδειγμα να στήσετε ένα linux με virtualbox)

Πως ελέγχουμε ένα USB Stick με Linux;

Οι αφαιρούμενες μονάδες δίσκου, με τον καιρό φθείρονται. Μάλιστα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα γιατί -αν είσαι 40άρης όπως εγώ και θυμάσαι- παλιότερα είχαμε τις δισκέτες οι οποίες απομαγνητιζόταν πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν με το παραμικρό!

Και σύμφωνα με τον νόμο του μέρφυ, κάτι δεν θα δουλέψει την χειρότερη δυνατή στιγμή! Όταν θέλεις να παρουσιάσεις κάτι στη δουλειά ή την σχολή σου!

Οδηγίες

  • Ανοίξτε το terminal.
  • Βάλτε το USB stick για να το διαβάσει το σύστημα Linux system.
  • Για να ελέγξετε και να δείτε αν έχει κάποιο πρόβλημα η μονάδα σας εκτελέστε την εντολή: badblocks -w -s -o error.log /dev/sdX
  • Για έλεγχο σφαλμάτων τρέξτε τις εντολές f3write and f3read

Άλλοι έλεγχοι

Δεν είναι μόνο το παραπάνω που μπορείτε να κάνετε! ουκ ολίγες φορές στα USB για παράδειγμα δεν εμφανίζονται τα MB που θεωρητικά έχουμε αγοράσει! δες πως θα ελέγξεις αν το USB stick σου, είναι όσο λέει!

Έλεγχος χωρητικότητας MB

sudo ./f3probe –destructive –time-ops /dev/sdb

Διόρθωση χωρητικότητας ΜΒ

sudo ./f3fix –last-sec=16477878 /dev/sdb

18 Δεκεμβρίου 2019

0 responses on "Πως ελέγχω αν το usb είναι καλό;"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.