• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Φωνητική πληκτρολόγηση

Εσύ μιλάς και ο υπολογιστής "γράφει".

Η φωνητική πληκτρολόγηση είναι μία λειτουργία που παλιότερα έπρεπε να πληρώσουμε ειδικό λογισμικό για να την εγκαταστήσουμε και χρησιμοποιήσουμε στον υπολογιστή μας.

Σήμερα, η google μας δίνει απλόχερα αυτή την υπηρεσία και μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην τεχνολογία speech to text οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε.

Λογαριασμός google

Θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό google (αν έχετε gmail τότε έχετε λογαριασμό google) για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία της φωνητικής πληκτρολόγησης.

Αφού εισέλθετε στον λογαριασμό σας, πατήστε το εικονίδιο δίπλα από την εικόνα προφίλ σας και βρείτε την εφαρμογή Google Docs.

Εκεί θα ξεκινήσετε ένα νέο έγγραφο, πατώντας το + που βρίσκεται κάτω δεξιά στην οθόνη σας.

Αφού ανοίξει το νέο έγγραφο, θα πάτε στην επιλογή Εργαλεία -> Φωνητική πληκτρολόγηση

Θα σας ζητηθεί να παραχωρήσετε άδεια στην Google να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνό σας (θα δώσετε).

Πιέζοντας μία φορά το πλήκτρο του μικροφώνου που εμφανίστηκε ξεκινάει η καταγραφή ενώ αν πιέσετε δεύτερη φορά σταματάει.

Μιλάτε με κανονικό ρυθμό και σταθερή ένταση φωνής, όσο πιο καθαρά γίνεται και όσο το δυνατόν σε ήσυχο περιβάλλον χωρίς να ακούγονται διάφοροι ήχοι.

Είναι 100% ακριβής η φωνητική πλητρολόγηση;

Όχι, αλλά το καλό είναι ότι μπορείτε αφού τελειώσετε με τη φωνή να κάνετε τις όποιες διορθώσεις απαιτούνται για να τελειοποιήσετε το έγγραφό σας.

Και τι γίνεται με άλλες γλώσσες;

Και εδώ είμαι τυχεροί για την συγκεκριμένη υπηρεσία, επάνω από το μικρόφωνο υπάρχει επιλογέας γλώσσας, έχει δεκάδες γλώσσες εκτός από τα Ελληνικά!

Η φωνητική πληκτρολόγηση δεν είναι ένα εργαλείο το οποίο απλώς διευκολύνει αυτούς που βαριούνται να πληκτρολογήσουν ή όσους δεν έχουν ταχύτητα στην πληκτρολόγηση.

Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο βοηθάει και αυτούς που δυσκολεύονται λόγω προβλημάτων υγείας (αρθριτικά, προβλήματα όρασης και άλλου είδους θέματα) να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους και τα δάχτυλα τους.

5 Δεκεμβρίου 2019

0 responses on "Φωνητική πληκτρολόγηση"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.