• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ACTA πιστοποίηση GIS ειδικός Γ.Π.Σ

Για μηχανικούς που επιθυμούν να διεισδύσουν σε θέσεις και περιβάλλοντα εργασίας που σχετίζονται με την γεωπληροφορική και πιστοποίηση GIS

Η ACTA προσφέρει πιστοποίηση GIS (γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα) με μία διαφορετική προσέγγιση.

Το πιστοποιητικό με τίτλο Certified User of Geographic Information Systems – CUGIS (Πιστοποιημένος ειδικός γεωγραφικών πληροφοριακών), απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν σε θέματα και θέσεις εργασίας που σχετίζονται με συστήματα GIS.

πιστοποίηση GIS, όχι εφαρμογής

Η διαφορετικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος πιστοποίησης είναι ότι δεν βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό. Για το λόγο αυτό οι εξετάσεις έχουν θεωρητικό χαρακτήρα και όχι πρακτική εφαρμογή σε κάποιο λογισμικό. Οι ερωτήσεις αφορούν το γενικότερο πλαίσιο της γεωπληροφορικής και των εργαλείων που προσφέρει.

προγράμματα GIS

Πληροφοριακά μπορείτε να βρείτε διάφορα πακέτα εφαρμογών για gis και στη συνέχεια να προετοιμαστείτε για πιστοποίηση gis στους παρακάτω συνδέσμους:

Marathon data. Η εταιρεία που παρέχει το ArcGIS. Το arcgis είναι μία εμπορική εφαρμογή με την οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει ολοκληρωμένα γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα και παρέχεται με αμοιβή.

QGIS: Εφαρμογή δωρεάν (freeware) την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν και παρέχει πολλές δυνατότητες.

Τα δύο παραπάνω παραδείγματα ενισχύουν την φιλοσοφία του συγκεκριμένου πιστοποιητικού καθώς δεν βασίζονται σε συγκεκριμένο λογισμικό αλλά στην τεχνολογία.

Διαδικασία εξέτασηςΣυγκεκριμένα η διαδικασία εξέτασης είναι 10 ερωτήσεις κλειστού τύπου και 4 σύντομης ανάπτυξης. Η διάρκεια εξέτασης είναι 60 λεπτά ενώ το ποσοστό επιτυχίας είναι 70%.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου τύπου εξετάσεων είναι ότι δεν θα αναγράφεται κάπου το λογισμικό στο οποίο πιστοποιηθήκατε. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό και η συνολική διαδικασία πιστοποίησης, επικεντρώνεται στην τεχνολογία GIS και όχι σε κάποιο πρόγραμμα / εφαρμογή με το οποίο φτιάχνετε τέτοια συστήματα.

Για να επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος κάντε κλικ εδώ.

28 Ιουλίου 2018

0 responses on "ACTA πιστοποίηση GIS ειδικός Γ.Π.Σ"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.