• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τέλος στα ανώνυμα σχόλια στην Αυστρία (;)

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο διχάζει. Εσείς τι γνώμη έχετε;

Τέλος προσπαθεί να δώσει η Αυστρία στα ανώνυμα σχόλια του διαδικτύου.

Πολύ σύντομα οι κάτοικοι της Αυστρίας για να κάνουν σχόλια σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, θα πρέπει να εγγράφονται με πραγματικά στοιχεία (προσωπικά στοιχεία, διευθύνσεις, κλπ).

Ο σκοπός

Όπως αναφέρουν οι αρχές, ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να υπάρχει υπευθυνότητα στα γραφόμενα των Αυστριακών στις σελίδες.Ο σχολιασμός θα εξακολουθεί να γίνεται με υπογραφή ψευδωνύμων αλλά προηγουμένως θα πρέπει να έχουν ταυτιστεί με πρόσωπα τα ψευδώνυμα αυτά.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά τα site στο σύνολό τους αλλά μόνο αυτά που έχουν περισσότερους από 100.000 εγγεγραμμένους χρήστες ή websites που δηλώνουν ετήσια έσοδα €500.000 και άνω ή websites που λαμβάνουν επιχορηγήσεις Τύπου ύψους €50.000 και άνω.

Ποινές για παραβάσεις

Οι ποινές αναμένονται να φτάσουν μέχρι και το μισό εκατομμύριο ευρώ. Το νομοσχέδιο θεωρείται πως θα περάσει εύκολα από τη Βουλή και θα γίνει νόμος το 2020.

Το Facebook;

Άγνωστο είναι το τι θα γίνει με το Facebook, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εναρμονιστεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο με τις κατά τόπους κυβερνήσεις και νομοθετήματα.

Όπως επίσης είναι δύσκολο έργο και για τις σελίδες που πρέπει να συμμορφωθούν με τον γενικό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων GDPR.


Αν και είναι ενοχλητικό να υπάρχουν ανώνυμα σχόλια στο διαδίκτυο, ειδικά αυτά που προσβάλλουν ή θίγουν με οποιονδήποτε τρόπο, δεν παύει να είναι επικίνδυνο για την ελευθερία του λόγου.

Εσείς τι άποψη έχετε για αυτό; Εκφράστε την στην σελίδα μας στο facebook ανώνυμα ή επώνυμα όσο ακόμα έχετε την επιλογή

22 Απριλίου 2019

0 responses on "Τέλος στα ανώνυμα σχόλια στην Αυστρία (;)"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.