• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

arduino εντολή analogRead()

Διαβάζοντας τιμές από αναλογικές εισόδους

Όλες οι πλακέτες arduino έχουν αναλογικές εισόδους. Για να διαβάσουμε την τιμή από μία αναλογική είσοδο, χρειαζόμαστε την εντολή analogRead().


Περιγραφή

Η εντολή analogRead() διαβάζει την τιμή μίας αναλογικής εισόδου (analog pin). Η πλακέτα arduino περιέχει έναν εξακάναλο (7 κανάλια σε πλακέτες MKR, 8 στην πλακέτα mini και nano και 16 στην έκδοση mega) 10-bit αναλογικό σε ψηφιακό μετατροπέα (a/d converter).

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μετατρέψει τάσεις από 0 έως 5volt  σε μία τιμή ακέραιου τύπου από 0-1023. Κάνοντας τα μαθηματικά διαπιστώνεται ότι για κάθε μονάδα από 0 έως 1023 χρειάζονται 0.0049volt η 4.9mv. Το εύρος της εισόδου μπορεί να αλλάξει με την εντολή analogReference()

Χρειάζονται περίπου 100microseconds (0.0001sec) για να διαβάσει η πλακέτα μία τιμή από την αναλογική είσοδο. Αυτό σημαίνει ότι η πλακέτα είναι ικανή να παίρνει 10.000 μετρήσεις το δευτερόλεπτο.

Σύνταξη

analogRead(pin)

pin: Το pin της αναλογικής εισόδου που θέλουμε να διαβάσουμε.

Επιστρέφει έναν ακέραιο αριθμό από 0 έως 1023.

Παράδειγμα κώδικα

int analogPin = 1
int val = 0;
void setup()
{
  Serial.begin(9600);
}
void loop()
{
  val = analogRead(analogPin); 
  Serial.print(val); // εμφανίζουμε στην σειριακή θύρα την τιμή.
}Προσοχή

Αν δεν έχετε τίποτα συνδεδεμένο στην αναλογική θύρα, η τιμή που θα επιστρέφεται από αυτή θα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως τις τιμές των άλλων αναλογικών εισόδων ή τι άλλα αντικείμενα έχετε εκεί κοντά ή πόσο κοντά είναι το χέρι σας στην πλακέτα
Επιστροφή στη λίστα εντολών

25 Νοεμβρίου 2018

1 responses on "arduino εντολή analogRead()"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.