• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Επιπλέον ασφάλεια στο INSTAGRAM

Αυξήστε την ασφάλεια του λογαριασμού σας στο Instagram

Όλοι θέλουμε επιπλέον ασφάλεια στο instagram. Πως όμως;

Το 2017 το INSTAGRAM ενίσχυσε την ασφάλεια, προσθέτοντας ως επιλογή εισόδου το 2 factor authentication. Αυτό σημαίνει επιπλέον ασφάλεια στο instagram για τους λογαριασμούς των χρηστών που θα επιλέξουν τη νέα μέθοδο εισόδου.

Όταν λέμε 2 factor authentication, σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να κάνει δύο βήματα για να πιστοποιήσει ότι είναι ο κάτοχος του λογαριασμού.

Με λίγα λόγια τι είναι το 2 factor authentication.
Μέχρι πρότινος, για να συνδεθούμε σε ένα site χρειαζόταν να δίνουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Αυτό αλλάζει τώρα και μπαίνει άλλο ένα βήμα μετά από την εισαγωγή του ονόματος χρήστη και του κωδικού.

Το δεύτερο βήμα λοιπόν στέλνει αυτόματα με μήνυμα στο κινητό μας έναν κωδικό τον οποίο πρέπει να εισάγουμε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην φόρμα που εμφανίζεται στην οθόνη μας.

Βασική προϋπόθεση για την αξιοπιστία του 2 factor authentication είναι να μην έχουμε χάσει την κατοχή του κινητού μας τηλεφώνου.

Σε διαφορετική περίπτωση ακόμα και αν κάποιος ή κάποια με οποιοδήποτε τρόπο γνωρίζει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, ΔΕΝ θα μπορεί να μπει γιατί δεν θα ξέρει τον κωδικό στο δεύτερο βήμα ο οποίος έρχεται στο κινητό σας τηλέφωνο.

Πως ενεργοποιείται;

Ακριβώς, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον νέο τρόπο εισόδου εσείς γιατί δεν είναι αυτόματα ενεργός. Ανοίξτε το Instagram, πηγαίνετε στην σελίδα του προφίλ σας και ανοίξτε το μενού στην πάνω δεξιά γωνία.

Στην συνέχεια, πατήστε Settings και κατεβείτε κάτω στην ενότητα Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα (ή Privacy and Security αν το έχετε στα Αγγλικά όπως εγώ).

Εκεί θα βρείτε το 2 factor authentication το οποίο πρέπει να ενεργοποιήσετε.

Αν χρησιμοποιείτε ήδη 2 factor authentication μέσω SMS, απενεργοποιήστε τον διακόπτη για μηνύματα κειμένου και ενεργοποιήστε τον διακόπτη για το 2 factor authentication application (εφαρμογή).

Αν δεν έχετε κάποια εφαρμογή, αυτό που θα κάνει το Instagram είναι να σκανάρει το κινητό σας για μία εφαρμογή η οποία να υποστηρίζει αυτή τη μέθοδο και αν δεν βρει θα σας προτείνει μία για να κατεβάσετε.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο με αποστολή SMS.

0 responses on "Επιπλέον ασφάλεια στο INSTAGRAM"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.