• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Chrome: Τέλος η υποστήριξη Flash από το 2021

Τόσα χρόνια παρέα με το Flash, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού...

Η Adobe, ανακοίνωσε ότι σταματάει την υποστήριξη του Flash στα τέλη του 2020, και το chrome δήλωσε ότι “τέλος η υποστήριξη flash από το 2021”

Για 20 χρόνια, το Flash αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο στα Browser παιχνίδια, προβολή βίντεο και εκτέλεση εφαρμογών στο διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια, το Flash έχασε την δημοτικότητά του λόγω της εμφάνισης νέων τεχνολογιών.

Στοιχεία που έδωσε η Adobe, δείχνουν ότι μόλις πριν τρία χρόνια, το 80% των χρηστών Chrome επισκέπτονταν ένα web site με flash ημερησίως. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φτάσει στο 17% και συνεχίζει να πέφτει.

Αυτή η τάση, δείχνει ότι τα Site εναρμονίζονται σε ανοιχτές τεχνολογίες Web, οι οποίες είναι ταχύτερες, ασφαλείς και περισσότερο αποδοτικές από το Flash.

Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε ότι οι νέες τεχνολογίες έχουν την ικανότητα να παίζουν τόσο στους υπολογιστές όσο και στις φορητές συσκευές κάτι που είναι μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του Flash

Πλέον, για να εκτελέσετε ένα αρχείο Flash το chrome ζητάει την άδεια σας, και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος του 2020. Μετά το 2020 το Chrome θα αφαιρέσει τελείως το Flash από την εφαρμογή και δεν θα είναι εφικτό να εκτελέσετε αρχεία φτιαγμένα σε flash.

Ποιους επηρεάζει η κατάργηση του Flash;

Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει τους ιστότοπους οι οποίοι χρησιμοποιούν Flash όπως για παράδειγμα σελίδες τύπου miniclip, kongregate και άλλες σελίδες που έχουν κατά βάση παιχνίδια. Θα πρέπει να εναρμονιστούν μέχρι το τέλος του 2020 και να αλλάξουν τη μορφή των αρχείων από Flash σε νέες τεχνολογίες.

Όσον αφορά τα παιχνίδια και ιδιαίτερα τα παλιά, υπάρχουν και σελίδες όπου μπορείτε να παίξετε τα νοσταλγικά εκείνα παιχνίδια (αν είστε 35+ εννοώ) που λιώναμε όταν καταφέρναμε τελικά να τα φορτώσουμε από τις δισκέτες 5.25

Εσείς ως επισκέπτης δεν θα δείτε κάποια διαφορά σίγουρα μέχρι το 2021. Από εκεί και μετά, αν οι Developers των σελίδων δεν εναρμονιστούν με τις νέες συνθήκες οι σελίδες τους δεν θα λειτουργούν (εφ’ όσον είναι φτιαγμένες σε Flash)

26 Σεπτεμβρίου 2019

1 responses on "Chrome: Τέλος η υποστήριξη Flash από το 2021"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.