• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

“Εδώ και 4 εβδομάδες πίνω καφέ…”

Εδώ και χρόνια πίνω καφέ αλλά δεν το έκανα θέμα...

Κυκλοφόρησε (ξανά) μία ανοησία στο Facebook, και δημοσιεύει εν αγνοία των χρηστών, ένα κείμενο το οποίο αναφέρει:

Γεια σε όλους 
🙂 Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία σχετικά με την υγεία μου… Εδώ και 4 εβδομάδες πίνω καφέ… τι το εντυπωσιακό έχει αυτό; Είναι ένας μαύρος λάτε που με βοηθάει να χάσω 12 κιλά απλά πίνοντας το καθημερινά!!! Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο υπέροχα αισθάνομαι τώρα… λειτουργεί επίσης και για το μυαλό μου 
🙂 Μπορείτε να διαβάσετε για αυτό το αριστούργημα πληκτρολογώντας αυτόν τον κωδικό “GRV500EC” στη μηχανή αναζήτησης της Google και κάνοντας κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο θα παραγγείλετε μία μικρή ποσότητα για να το δοκιμάσετε, είμαι σίγουρος 100% 
🙂 Να έχετε μια ευχάριστη μέρα!

Καλά, εννοείται ότι οι φίλοι και φίλες σας που έχουν αυτό το μήνυμα στον τοίχο τους, δεν το γνωρίζουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά.

Τι κάνουμε στην περίπτωση που δούμε το μήνυμα;

Αποστέλλουμε φυσικά μήνυμα στην επαφή μας και τον/την ειδοποιούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με το προφίλ του. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν δίνουμε πρόσβαση σε κάποια εφαρμογή.

Πως ελέγχω τις εφαρμογές στις οποίες έχω δώσει πρόσβαση;

Βήμα πρώτο: Μπείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας όπως στην παρακάτω εικόνα:

Βήμα 2: επιλέξτε τις εφαρμογές που έχετε εγκατεστημένες. Αν κάποια πιστεύετε ότι δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, επιλέξτε την και διαγράψτε την.

Θεωρίες συνομοσίας

Τα προφίλ μας στο facebook είναι ασήμαντα, εκτός και είμαστε τίποτα influencer και έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες κοινό. Δεν σας έχει βάλει κανείς στο μάτι, δεν υπάρχουν πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες.

Κανείς δεν σας παρακολουθεί και αν είστε κοινοί χρήστες όπως οι περισσότεροι από εμάς, πιστέψτε με κανείς δεν έβαλε hacker να σας υποκλέψουν τον λογαριασμό.

99% την πατήσατε από άγνοια. Την άλλη φορά περισσότερη προσοχή!

Διαβάστε και τα υπόλοιπα άρθρα μας για το Facebook, πατώντας στην ετικέτα Facebook στο κάτω μέρος του άρθρου.

Υ.Γ: Εγώ τον δικό μου τον πίνω Freddo espresso μέτριο πάντως.

24 Ιουλίου 2019

2 responses on ""Εδώ και 4 εβδομάδες πίνω καφέ...""

  1. Καλησπέρα σε όλες και όλους! Επειδή έτυχε και σε μένα αυτό το περιστατικό με τον καφέ-<>, έκανα έλεγχο στο ποιες εφαρμογές είχαν πρόσβαση στον λογαριασμό μου (παρόλο που δεν θυμόμουν να είχε κάποια) και χωρίς καμία έκπληξη δεν υπήρχε καμία. Παρόλα αυτά, η δημοσίευση αυτή συνεχιζόταν, μέχρι που σκάναρα εξονυχιστικά τον υπολογιστή μου με προγράμματα τύπου malwarebytes και βρήκα 3 trojan horses. Μετά από την διαγραφή τους, δεν μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο. Επομένως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ιούς που πολύ εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν. Το ειρωνικό σε όλο αυτό είναι πως σιχαίνομαι τον λάτε! Καλή συνέχεια σε όλους και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.