• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Έφεση στην υπόθεση Cambridge analytica

Η έφεση, τα δεδομένα και το πρόστιμο των £500.000

Το facebook ασκεί έφεση στην υπόθεση cambridge analytica, μία υπόθεση που έφτασε στο κογκρέσο με τον Mike Zuckenberg να απολογείται για την λειτουργία και την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων. Ασκεί λοιπόν έφεση στην απόφαση που επέβαλε πρόστιμο £500.000 στο Facebook.

Όπως ισχυρίζεται (το facebook), το πρόστιμο από το αρμόδιο γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο (Information Commissioner’s Office (ICO)) είναι αδικαιολόγητο και ότι ο νομοθέτης δεν βρήκε αποδείξεις ότι υπήρξε διαρροή και παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων Άγγλων πολιτών.

Το συγκεκριμένο νέο, δημοσιεύεται την ημέρα που λήγει η προθεσμία για το facebook να ασκήσει έφεση.


Η έφεση έγινε την τελευταία ημέρα της διορίας

Η δικηγόρος του Facebook’s, Anna Benckert, είπε ότι το γραφείο ICO και το πρόστιμο που επέβαλε “Δεν σχετίζεται πλέον με τα γεγονότα που αφορούν την Cambridge analytica” επειδή “δεν βρέθηκαν αποδείξεις” ότι διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα από λογαριασμούς χρηστών που κατοικούν στην Αγγλία προς την cambridge analytica.

Η δικηγόρος συνεχίζει και λέει ότι ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να απειλήσουν “τις βασικές αρχές του πως οι άνθρωποι θα έπρεπε να μοιράζονται τις πληροφορίες στο διαδίκτυο”. Φέρνει ως επιχείρημα το γεγονός ότι οι χρήστες για να προωθήσουν ένα μήνυμα θα πρέπει να ζητούν την άδεια του αποστολέα πρώτα.

Το πρόστιμο

Το πρόστιμο επεβλήθη στα τέλη του Οκτώβρη. Ο ρυθμιστής (ICO) είπε εκείνη την περίοδο ότι το facebook δεν χειρίστηκε με προσοχή τα δεδομένα των χρηστών, παραδίδοντας τα στα χέρια τρίτων εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού. Οι “τρίτοι” δεν ζητούσαν άδεια και συναίνεση με ξεκάθαρο τρόπο από τους χρήστες. Για παράδειγμα η εφαρμογή myPersonality του Alexandr Kogan μπορούσε να αλιεύσει τα δεδομένα ενός χρήστη ακόμα και αν ο χρήστης αυτός δεν είχε ενεργοποιήσει ο ίδιος την εφαρμογή.

Το Facebook παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη τα οποία επέτρεψαν στην Cambridge Analytica να διαχειριστεί με λάθος τρόπο τα δεδομένα χρηστών όμως τώρα το facebook ισχυρίζεται ότι έχει κλείσει τις “τρύπες” που επέτρεπαν την πρόσβαση.


Πλέον, το δημοφιλές Social Media προσπαθεί να στοιχειοθετήσει την άμυνά του, αναφέροντας τις βασικές ελευθερίες του διαδικτύου και μάλιστα σε ένα πρόστιμο το οποίο έχει μηδαμινή αξία σε σχέση με τα έσοδα του.

0 responses on "Έφεση στην υπόθεση Cambridge analytica"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.