• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Εκτύπωση σε δύο όψεις

Πως να εκτυπώνετε και στις δύο πλευρές (μπρος -πίσω) του χαρτιού;

Η εκτύπωση σε δύο όψεις είναι μία λειτουργία την οποία οι χρήστες χρειάζονται τακτικά. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε εκτύπωση έχουμε δύο κύριες επιλογές.

Εκτύπωση σε δύο όψεις με αυτόματο τρόπο

Όταν λέμε αυτόματο τρόπο εννοούμε την ικανότητα του εκτυπωτή να τυπώνει και στις δύο όψεις του χαρτιού. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να υποστηρίζεται από τον εκτυπωτή αυτή η λειτουργία. Οπότε αν εκτυπωτή που δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το πετύχετε. Ως διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς από τις επιλογές εκτύπωσης επιλέγετε απλώς να εκτυπώσετε και στις δύο όψεις της σελίδας. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το λογισμικό.

Εκτύπωση σε δύο όψεις με χειροκίνητο τρόπο.
Εδώ θέλει λίγο πειραματισμό. Θα πάρουμε για παράδειγμα το Word. Όταν θέλετε να εκτυπώσετε στο word έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιες σελίδες θέλετε να εκτυπωθούν. Ανάμεσα στις επιλογές υπάρχει και η επιλογή εκτύπωσης μονών / ζυγών σελίδων.

Οπότε, τυπώνετε πρώτα τις μονές σελίδες (1,3,5,7,9,…). Αφού εκτυπωθούν οι σελίδες τις παίρνετε όπως βγήκαν και τις βάζετε* ξανά στην κασέτα τροφοδοσίας του εκτυπωτή. Στη συνέχεια επιλέγετε εκτύπωση ζυγών σελίδων (2,4,6,8,10…) και είστε έτοιμοι/ες.

* Ο κάθε εκτυπωτής διαχειρίζεται το χαρτί διαφορετικά. Θα πρέπει να κάνετε λίγους πειραματισμούς μέχρι να βρείτε πως θα τοποθετήσετε τα εκτυπωμένα στη μία όψη χαρτιά στην κασέτα τροφοδοσίας ώστε να μην εκτυπωθούν ανάποδα την δεύτερη φορά

Αναλόγως του μοντέλου του εκτυπωτή που έχετε, υπάρχει πιθανότητα να έχει και έναν οδηγό για το πως μπορείτε να εκτυπώσετε και στις δύο πλευρές του χαρτιού. Αν έχετε απορίες, γράψτε μου με σχόλιο το μοντέλο του εκτυπωτή που έχετε και θα σας κάνω έναν οδηγό.

31 Ιουλίου 2018

0 responses on "Εκτύπωση σε δύο όψεις"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.