• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Εκτυπώστε απευθείας σε πλακέτες

Μία τεχνολογική καινοτομία, χρήσιμη για τους ηλεκτρονικούς και όχι μόνο.

Τα τυπωμένα κυκλώματα είναι μία (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) χρονοβόρα και πολλές φορές δύσκολη διαδικασία. Αν ψάχνετε για τρόπο να τυπώσετε απευθείας σε πλακέτες, διαβάστε τη συνέχεια!

Με την επανάσταση των εκτυπωτών τα τελευταία χρόνια είδαμε 3d εκτυπωτές, εκτυπωτές γυαλιού, χάραξης σε διάφορες επιφάνειες μέχρι και εκτυπωτές που μπορούν να “τυπώσουν” ένα σπίτι

Εκτυπωτής τυπωμένων κυκλωμάτων

O εκτυπωτής της voltera μπορεί να τυπώσει από οποιαδήποτε εφαρμογή και αν χρησιμοποιείτε επάνω σε πλακέτα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως πολύ εύκολα, αλλάζοντας κεφαλές στον εκτυπωτή, μπορείτε να τυπώσετε με την ειδική αγώγιμη πάστα, να τρυπήσετε και να επικαλύψετε με σολντερίνη την πλακέτα σας.

Είναι πολύ ωραία λύση για τα πρωτότυπα κυκλώματα σας. Μακάρι να το είχα στην σχολή όπου τότε παίρναμε φωτοευαίσθητες πλακέτες ή πλακέτες τις οποίες βυθίζαμε στα χημικά και καλύπταμε τις διαδρομές με μαρκαδόρους ή βερνίκι νυχιών 😮

Walkthrough from Voltera

Κόστος εκτύπωσης

Το κόστος εκτύπωσης σύμφωνα με την εταιρεία είναι περίπου 5$ ανά πλακέτα. Υπάρχουν ανταλλακτικές κάψουλες με την αγώγιμη μελάνη.

Η κάθε κάψουλα με μελάνη μπορεί να τυπώσει σε μήκος 100 μέτρα αγώγιμης διαδρομής στα 8 χιλιοστά ή 200 τετραγωνικά εκατοστά επιφάνειας.

Δυσκολία;

Όχι, το λογισμικό είναι αρκετά φιλικό και σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα. Ακόμα και αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στο κύκλωμα σας, μπορείτε να καθαρίσετε την πλακέτα και να τυπώσετε μόνο το μέρος που θέλετε να διορθώσετε. Μεγάλη εξοικονόμηση.

Δοκιμές

Η εταιρεία αναφέρει ότι δοκίμασε τα τυπωμένα της με 100mA φορτίο για τέσσερις μήνες σε θερμοκρασία δωματίου, υψηλή θερμοκρασία(60°C) και χαμηλή θερμοκρασία(5°C), χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα στην απόδοση.

Σύγκριση με τον χαλκό

Δεν είναι τόσο αγώγιμο όσο ο χαλκός αλλά μπορεί να δουλέψει με σχεδόν όλα τα εξαρτήματα για αναλογικές και ψηφιακές εφαρμογές.

The bulk resistivity of our ink is 9.5E-7 Ohms.m and the sheet resistance under typical conditions is 12 mOhms/sq. It is among the best conductive inks on the market and while it is not as conductive as copper, it is capable of handling almost all digital and analog applications.

Αναλώσιμα

Μπορείτε να επισκεφθείτε το e-shop και να προμηθευτείτε τα πάντα από αναλώσιμα, μέχρι και πλακέτες για raspberry ή arduino

0 responses on "Εκτυπώστε απευθείας σε πλακέτες"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.