• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Home Συζητήσεις Απάντηση στο: Γενικές ερωτήσεις πιστοποίησης (1-50)

Απάντηση στο: Γενικές ερωτήσεις πιστοποίησης (1-50)

Home Συζητήσεις Απάντηση στο: Γενικές ερωτήσεις πιστοποίησης (1-50)

#11761

Γιώργος
Keymaster

5 Συστήματα διαχείρισης αρχείων FAT & NTFS

Το σύστημα FAT & FAT 32

Το πρώτο από τα συστήματα αρχείων που χρησιμοποιήθηκε από τα Windows το 1977 και που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Σε σχέση με το NTFS απαιτεί λιγότερες ενέργειες για την εγγραφή αρχείων στο αποθηκευτικό μέσο.

Το FAT είναι ένα σύστημα αρχείων πιο συμβατό από το NTFS. Αυτό σημαίνει ότι ένα αποθηκευτικό μέσο το οποίο έχει διαμορφωθεί με το σύστημα αρχείων FAT / FAT32, μπορεί να προσπελαθεί με ευκολία από λειτουργικά συστήματα εκτός των Windows (Unix, Mac OS, Linux, FreeBSD κλπ). Αυτό το καθιστά ιδανική επιλογή για φλασάκια USB και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Στα μειονεκτήματα του FAT / FAT 32 είναι ότι δεν μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία μεγαλύτερα των 2GB και 4GB αντίστοιχα, ενώ τα partition από τις αποθηκευτικές μονάδες δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα των 32GB.

To σύστημα NTFS

Το σύστημα NTFS είναι το προεπιλεγμένο σύστημα αρχείων των Windows. Δεν έχει περιορισμούς στα μεγέθη αρχείων που μπορείτε να αντιγράψετε από και προς το αποθηκευτικό μέσο. Ο περιορισμός του είναι ότι στο συγκεκριμένο σύστημα αρχείων δεν μπορείτε να έχετε πλήρη πρόσβαση των αρχείων σας από λειτουργικά συστήματα εκτός Windows (π.χ. Linux, FreeBSD, κλπ)

 

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.