• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Home Συζητήσεις Γιατί να χρησιμοποιήσω το Arduino;

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Arduino;

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #17120

  Γιώργος
  Keymaster

  Χάρη στην απλή και προσιτή εμπειρία του χρήστη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, το Arduino έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες διαφορετικά προγράμματα και εφαρμογές. Το λογισμικό Arduino είναι εύκολο στη χρήση για αρχάριους, αλλά και αρκετά ευέλικτο για προχωρημένους χρήστες.

  Τρέχει σε Mac, Windows και Linux.  Εκπαιδευτικοί και μαθητές το χρησιμοποιούν για την κατασκευή χαμηλού κόστους επιστημονικά όργανα, για να αποδείξουν τις αρχές της χημείας και της φυσικής, ή να ξεκινήσουν με τον προγραμματισμό και τη ρομποτική. Σχεδιαστές και αρχιτέκτονες χτίζουν διαδραστικά πρωτότυπα, μουσικούς και καλλιτέχνες το χρησιμοποιούν για τις εγκαταστάσεις τους και να πειραματιστούν με νέα μουσικά όργανα.

  Το Arduino είναι ένα βασικό εργαλείο για να διδαχθούν νέα πράγματα. Ο οποιοσδήποτε, όπως  παιδιά, χομπίστες, καλλιτέχνες, προγραμματιστές – μπορεί να αρχίσει να πειραματίζεται είτε ακολουθώντας τις οδηγίες μιας πλακέτας, είτε μοιράζονται τις ιδέες του μέσω διαδικτύου με τα άλλα μέλη της κοινότητας Arduino.

  Υπάρχουν πολλοί άλλοι μικροελεγκτές και πλατφόρμες μικροελεγκτών που διατίθενται για τον προγραμματισμό και δημιουργία σχεδίων.

  Όι Parallax Basic Stamp, Netmedia’s BX24, Phidgets, Handyboard του MIT, και πολλοί άλλοι προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα. Όλα αυτά τα εργαλεία επεξεργάζονται τις δύσκολες λεπτομέρειες του προγραμματισμού των μικροελεγκτών και δημιουργούν ένα πακέτο εύκολο στη χρήση.

  Το Arduino απλοποιεί τη διαδικασία της εργασίας με μικροελεγκτές, αλλά επίσης προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και ενδιαφερόμενους ερασιτέχνες σε σχέση με άλλα συστήματα:

  • Φθηνό – Οι Arduino πλακέτες είναι σχετικά φθηνή σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες μικροελεγκτών.
  • Cross-platform – Το Arduino λογισμικού (IDE) τρέχει σε Windows, Macintosh OSX και Linux λειτουργικά συστήματα. Τα περισσότερα συστήματα μικροελεγκτών περιορίζονται στα Windows.
  • Απλό, σαφές περιβάλλον προγραμματισμού – Το Arduino λογισμικού (IDE) είναι εύκολο στη χρήση για αρχάριους, αλλά και αρκετά ευέλικτο για προχωρημένους χρήστες. Για τους εκπαιδευτικούς, βασίζεται στο περιβάλλον προγραμματισμού Processing, με αποτέλεσμα οι μαθητές που δουλεύουν σε αυτό το περιβάλλον να είναι εξοικειωμένοι με το πώς λειτουργεί το Arduino IDE.
  • Ανοικτού κώδικα και επεκτάσιμο λογισμικό – Το λογισμικό Arduino δημοσιεύεται ως εργαλεία ανοικτού κώδικα, που διατίθεται για την επέκταση από έμπειρους προγραμματιστές. Η γλώσσα μπορεί να επεκταθεί μέσω των βιβλιοθηκών της γλώσσας προγραμματισμού C ++, και οι άνθρωποι που θέλουν να κατανοήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες μπορούν να μεταβούν από το Arduino στη γλώσσα προγραμματισμού AVR C, στο οποίο είναι βασισμένο. Ομοίως, μπορείτε να προσθέσετε τον κωδικό AVR-C απευθείας στα Arduino προγράμματά σας.
  • Open source και επεκτάσιμο υλικό – Τα σχέδια από τις Arduino πλακέτες δημοσιεύονται με την άδεια Creative Commons, με αποτέλεσμα έμπειροι σχεδιαστές κυκλωμάτων να μπορούν να κάνουν τη δική τους εκδοχή, επεκτείνοντας και βελτιώνοντας τη. Ακόμα και οι σχετικά άπειροι χρήστες μπορούν να οικοδομήσουν την αρχική έκδοση, προκειμένου να κατανοήσουν πώς λειτουργεί και να εξοικονομήσουν χρήματα.
Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.
Template Design © VibeThemes. All rights reserved.