Αρχική σελίδα Συζητήσεις Εκπαίδευση ενηλίκων Περί εξετάσεων πιστοποίησης… Εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ (θεωρία και μικροδιδασκαλία)

Εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ (θεωρία και μικροδιδασκαλία)

Αυτό το θέμα περιέχει 0 απαντήσεις, έχει 1 φωνή, και ανανεώθηκε τελευταία από  Γιώργος Χατζηγεωργίου 11 μήνες πριν.

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #357

  Διαδικαστικά

  Φροντίστε να έχετε τακτοποιήσει τα διαδικαστικά από νωρίς όπως ο φάκελός σας και η ηλεκτρονική σας αίτησή προς τον ΕΟΠΠΕΠ. Να φροντίζετε να ενημερώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την προκύρηξη εξετάσεων ή άλλα προγράμματα εκπαίδευσης στα οποία πρέπει να συμμετέχετε για να αποκτήσετε το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.

  Εξετάσεις θεωρητικού μέρους

  Όταν θα έρθει η μέρα των εξετάσεων θα πρέπει να είστε 30 λεπτά νωρίτερα στον χώρο. Πρώτα ξεκινάει το θεωρητικό μέρος για το οποίο θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα.

  Το πρώτο και κυριότερο είναι πως δεν χρειάζεται να αποστηθίσετε κείμενα και αυτό διότι οι ερωτήσεις πρέπει να βγάζουν κυρίως νόημα και να φαίνεται ότι αντιλαμβάνεστε την ερώτηση.

  3 ερωτήσεις με βαρύτητα 6, 7 και 7 βαθμούς, σύνολο 20 από τους οποίους θα πρέπει να πιάσετε τη βάση που είναι το δέκα.

  Συνήθως η τρίτη ερώτηση αφορά περίπτωση μελέτης ή άλλης φύσεως ερώτηση η οποία όμως απαιτεί ανάπτυξη από εσάς (κάτι σαν κρίσεως που λέγαμε στο σχολείο)

  Η ερώτηση που πιάνει 6 βαθμούς είναι η ευκολότερη. Αν διαβάσετε τα θέματα που έχουμε στο forum μπορείτε να δείτε παλαιότερα θέματα εξετάσεων και να καταλάβετε.

  Μικροδιδασκαλία

  Όσον αφορά τη μικροδιδασκαλία το κυριότερο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ο χρόνος σας που πρέπει να είναι όσο πιο κοντά στα 20 λεπτά γίνεται. (για 1 λεπτό κάτω δεν υπάρχει και τόσο πρόβλημα)

  Φροντίστε  να κάνετε πρόβα μπροστά σε φίλους ώστε να δοκιμάσετε τον χρόνο σας.

  Να έχετε ροή στον λόγο σας και να είστε όσο πιο άνετος και ευχάριστος γίνεται. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για εκπαίδευση ενηλίκων όπου εκεί δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με την εκπαίδευση ανηλίκων.

  Καλή επιτυχία, αν θέλετε να προσθέσετε κάτι πρέπει να κάνετε εγγραφή για να συμμετέχετε στο forum.

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.

Σχεδιασμός © GetCert. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.