Τα θέματα εξετάσεων πιστοποίησης για την ειδικότητα Τεχνικός μαγειρικής τέχνης που έπεσαν στις 8 Δεκεμβρίου 2018 είναι:
Α ομάδα
32. Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε ένα a la carte και σε ένα table d’ hote Menu;
84. Τι είναι ελαστικότητα και τι είναι ανελαστικότητα της ζήτησης;
Β. Ομάδα
16. Ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες στις σαλάτες;
45. Τι προσδιορίζει ο όρος μαργαρίνη;
46. Αναφέρετε τις κατηγορίες των τυριών βάσει της σύστασής τους. Δώστε παραδείγματα τυριών για την κάθε κατηγορία
74. Τι προσδιορίζει ο όρος “βούτυρο Maitre D’ Hotel”;
108. Τι γνωρίζετε για το αυγοτάραχο;
137. Ποια είναι τα καθήκοντα του υπεύθυνου προμηθειών;
167. Τι είναι το λιεζόν και με ποιους τρόπους γίνεται;
180. Ποια είναι τα βασικά υλικά για την παρασκευή βασιλόπιτας με ζύμη κέικ; Ποια είναι η διαδικασία παρασκευής;
195. Τι είναι οι “πρότυπες μερίδες” και ποια τα πλεονεκτήματά τους;
213. Τι είναι το T-bone Steak και τι το Porterhouse Steak;