• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

GIS pro ECDL

Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα. πιστοποίηση ECDL gis.

GIS σημαίνει Geographic Information System (Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα). Είναι μία τεχνολογία η οποία ασχολείται με χωρικά δεδομένα (spatial data) όπου ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει σε χάρτη διάφορες γεωγραφικές πληροφορίες.

Τι μπορεί να κάνει κανείς με τα ΓΠΣ;

Μπορεί να παρουσιάζει σε στρώσεις (layers) διάφορα χωρικά δεδομένα είτε σημειακά είτε περιοχής και έτσι να αποτυπώσει πληροφορίες επάνω σε χάρτες οι οποίες γίνονται αντιληπτές άμεσα.

Η πιστοποίηση γίνεται με τη χρήση του εξειδικευμένου λογισμικού ArcGIS.

Μπορώ να δώσω απευθείας εξετάσεις;

Ναι, φυσικά υπάρχει αυτή η δυνατότητα αρκεί να έχετε προετοιμαστεί καλά ώστε να αποφύγετε την περίπτωση της αποτυχίας. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο ECDL και να εγγραφείτε για τις επόμενες εξετάσεις.Αυτό που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν ίσως είναι να δείτε υλικό εξετάσεων από την σελίδα του φορέα πιστοποίησης για να καταλάβετε το ύφος των εξετάσεων. Δυστυχώς όμως πολλές φορές, ο φορέας δεν έχει τέτοιο υλικό στη σελίδα του. Έχουν όμως τα εξεταστικά κέντρα.

H πιστοποίηση ECDL GIS Pro αποτελείται από τις εξής ενότητες:

  • Ενότητα 1: Χαρτογραφία
  • Ενότητα 2: Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS)
  • Ενότητα 3: Χρήση λογισμικού ArcGIS

Η διαδικασία πιστοποίησης διαρκεί μία ώρα όπου καλείστε να απαντήσετε σε θεωρητικές και πρακτικές ασκήσεις. Το ποσοστό που πρέπει να πετύχετε για να πιστοποιηθείτε είναι 75% και πάνω.

Σαν επίπεδο δυσκολίας η πιστοποίηση gis δεν θεωρείται δύσκολη. Θα λέγαμε ότι χρειάζεται μεθοδολογία και συγκέντρωση καθώς οι ασκήσεις είναι έχουν συνέχεια σε αντίθεση με τις εξετάσεις ecdl όπου οι ασκήσεις έχουν αυτοτελή χαρακτήρα.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάνετε κάπου λάθος υπάρχει πιθανότητα το λάθος να σας ακολουθεί μέχρι το τέλος της εξέτασης με αποτέλεσμα να κάνετε περισσότερα λάθη απ’ όσα νομίζατε.

Το GISPro απευθύνεται σε Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, Δασολόγους, Γεωλόγους, Μετεωρολόγους, Γεωπόνους, Περιβαλλοντολόγους και Ερευνητές, καθώς και σε κάθε άλλους αποφοίτους Θετικών Επιστημών οι οποίοι επιθυμούν να πιστοποιήσουν την ικανότητά τους στη διαχείριση και ανάλυση χωρικών δεδομένων, μέσω του εξειδικευμένου λογισμικού ArcGIS.

Τα γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα είναι ένα αντικείμενο στο οποίο οι επαγγελματίες ή σπουδαστές θα πρέπει να έχουν εξοικείωση και να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές με άνεση. Να έχετε υπ’ όψιν ότι η πιστοποίηση αφορά κυρίως την χρήση των εφαρμογών και όχι το αντικείμενο των Γ.Π.Σ.

Για να επισκεφθείτε την σελίδα του προγράμματος κάντε κλικ εδώ

27 Ιουλίου 2018

1 responses on "GIS pro ECDL"

  1. Ενδιαφέρομαι για επίσημη (αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ) πιστοποίηση “ειδικού GIS” είμαι καταρτισμένος στο γνωστικό αντικείμενο…..
    Παρακαλώ επικοινωνήστε το συντομότερο!

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.