• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κβαντικός υπολογιστής για εμπορική χρήση

Μία νέα γενιά (υπέρ)υπολογιστών

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία IBM παρουσιάζει στο κοινό έναν κβαντικό υπολογιστή. Το 2016 ήταν η πρώτη φορά παγκοσμίως που η εταιρεία παρουσίασε στον κόσμο ένα υπολογιστικό σύστημα.

Εμπορική χρήση

Πρόσφατα, η αμερικάνικη εταιρεία παρουσίασε ένα σύστημα το οποίο σχεδιάστηκε για εμπορική χρήση. Το όνομα του συστήματος λέγεται Q System και δεν προορίζεται (προς το παρόν) για χρήση, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι θα διαθέσει τον υπέρ υπολογιστή στο διαδίκτυο, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους πελάτες της να τον χρησιμοποιούν μέσω διαδικτύου για να κάνουν κβαντικούς υπολογισμούς.
Η ισχύς του υπολογιστή είναι 20 κβαντικά bit, ισχύς που σύμφωνα με τους ειδικούς της πληροφορικής δεν αποτελεί ικανοποιητικό αριθμό μιας και συμφωνούν μεταξύ τους ότι ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πενήντα κβαντικά bit, όπως αναφέρεται και στο New Scientist.

Ο υπολογιστής που παρουσιάστηκε το 2016 από την ίδια εταιρεία είχε 6 κβαντικά bit, άρα μιλάμε για σημαντική βελτίωση.

ibm quantum

Οι εφαρμογές που μπορεί να βρει ένας τέτοιος υπολογιστής είναι μεγάλες όπως για παράδειγμα ο υπολογισμός ιατρικών δεδομένων ή ο υπολογισμός πολύπλοκων δεδομένων για πρόγνωση καιρού, οικονομικά στοιχεία, και άλλα πολλά τα οποία ακόμα δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.

10 Ιανουαρίου 2019

1 responses on "Κβαντικός υπολογιστής για εμπορική χρήση"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.