• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πως να ζήσει περισσότερο η μπαταρία στο laptop;

Συμβουλές που θα σας γλιτώσουν χρόνο και χρήμα

laptop μπαταρία. Πως να κρατάει περισσότερο;

Βασικό το ερώτημα και ακόμα πιο βασική η υλοποίηση:

Πως μπορώ να αυξήσω το χρόνο ζωής της μπαταρίας στο laptop;

Έχουν ακουστεί, ειπωθεί και γραφεί κατά καιρούς διάφοροι μύθοι γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Σήμερα, θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε πρακτικές συμβουλές οι οποίες θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του laptop σας. Μην ξεχνάμε ότι το laptop είναι φορητός υπολογιστής και πρέπει να έχει αυτονομία. Εκμεταλλευτείτε τη γνώση και αξιοποιήστε στο μέγιστο τη μπαταρία σας!

Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές ώστε να πετύχετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα laptop.

Να μην αφήνετε να ξεφορτίζεται τελείως. Όταν φτάσει στο 10% πρέπει απαραιτήτως να την φορτίσετε. Καλύτερα αυτό να γίνεται μόλις πέσει στο 15% της ονομαστικής ισχύος.Να μην υπερθερμαινέται ή να μην ανεβάζει θερμοκρασία (η ίδια η μπαταρία). Δηλαδή όχι παρατεταμένη χρήση στο 100% όταν λειτουργεί με την μπαταρία. Μετά από παρατεταμένη χρήση (ακόμα και σε σερφάρισμα) να κλείνετε για δέκα λεπτά ώστε να πέσει η θερμοκρασία της (που επηρεάζεται και από την θερμοκρασία του φορητού) και μετά να την φορτίζετε.

Αφού έχει φορτίσει αφήνετε για δέκα λεπτά σε ηρεμία και μετά ανοίγετε για χρήση.

Η μπαταρία laptop όπως όλες οι μπαταρίες, έχει κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης

Είναι σημαντικό να κάνουμε πλήρη φόρτιση. Οι μπαταρίες έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής όσον αφορά τους κύκλους φόρτισης/αποφόρτισης.

Ακόμα και μισή φόρτιση θεωρείται ένας κύκλος. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μισή φόρτιση για την μπαταρία σημαίνει μία φόρτιση και συνεπώς θα χαλάσει πιο γρήγορα αφού θα εξαντληθούν οι κύκλοι φόρτισης / αποφόρτισης

Aν δεν την αφήνετε να ξεφορτιστεί μέχρι το 10% αλλά την φορτίζετε όταν πάει στην μέση, εκτός ότι σπαταλάτε έναν κύκλο, πρέπει κάθε 10 κύκλους περίπου να την αφήνετε να ξεφορτίσει στο 10% ή λίγο λιγότερο, για να επανέλθει η μπαταρία στο 100% της χωρητικότητας. Αν δεν το τηρήσετε τότε θα μειωθεί σταδιακά η μέγιστη χωρητικότητα, και δεν θα μπορεί να επανέλθει ξανά.

Να μην της αφήνετε πολύ καιρό αφόρτιστες. Για να τις αποθηκεύσετε πολύ καιρό θα πρέπει να είναι φορτισμένες στο 30%.

Κάθε 6 μήνες χρειάζεται να τις αποφορτίσετε πρώτα στο 5% και μετά ξανά φόρτιση μέχρι το 30% και μετά αποθήκευση ξανά. Μετά από δύο χρόνια δύο πλήρεις κύκλους (με φόρτιση στο 100%) αλλά σε πολύ ελαφριά χρήση αποφόρτισης, φόρτιση κατά 30% και ξανά αποθήκευση.

Όσον αφορά γενικά τη διάρκεια ζωής των φορητών υπολογιστών

Όταν δουλεύετε στο σπίτι, χρησιμοποιείτε το φορητό έχοντας το στην πρίζα.

Μην το ακουμπάτε στο κρεβάτι, γόνατα ή σε όποιο άλλο μαλακό σημείο. Κλείνουν οι αεραγωγοί με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασία.

Όχι κάποιο καθαριστικό για τα τζάμια στην οθόνη. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για αυτή τη δουλειά.Αν είναι εφικτό μπορείτε να προμηθευτείτε μία βάση laptop με ανεμιστήρα. Πληροφορίες για το εξάρτημα μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα ενώ η τιμή του ξεκινά από 10€ και εξαρτάται  από το μέγεθος της βάσης αλλά και την ποιότητα κατασκευής.

28 Ιουλίου 2018

0 responses on "Πως να ζήσει περισσότερο η μπαταρία στο laptop;"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.