• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μην εύχεσαι καρκίνο σε άλλους όταν παίζεις online παιχνίδια

Παίζεις Lol, fortnite, PUBG και εύχεσαι καρκίνο στους άλλους; είσαι φάουλ

Ας μην πιάσει τόπο, εγώ θα τα πω γιατί τα βλέπω καθημερινά. έχει παραγίνει το κακό με τα online παιχνίδια

Βλέπω παιδιά από 10 ετών και πάνω να χρησιμοποιούν απίστευτες λέξεις για βρισιές τόσο προς τους συμπαίκτες τους όσο και προς τις οικογένειες των συμπαικτών τους και θλίβομαι. Θλίβομαι γιατί δεν γίνεται ένα παιδί 12 ετών να χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα.

Γιατί ρε παιδιά;

Παίζοντας LOL, Fortnite, PUBG, CS και άλλα παρόμοια online παιχνίδια, ο παίκτης που χάνει συνήθως κατηγορεί τους άλλους συμπαίκτες και όχι τον εαυτό του (γιατί ως γνωστόν όλοι είναι αυθεντίες, πάντα οι άλλοι φταίνε).

Αγαπητέ μου νεαρέ/ή

angry gamer by stevenpavelish
angry gamer by stevenpavelish

Το να εύχεσαι καρκίνο ή να βρίζεις την οικογένεια σε κάποιον άγνωστο επειδή δεν πάει καλά ένα παιχνίδι, πρέπει να αναρωτηθείς αν κάτι δεν πάει καλά εσωτερικά. Όπως έλεγε και ο Γεωργίου στους τηλεθεατές του,”πήγαινε σε έναν καθρέφτη, και ρώτα με φωνή τον εαυτό σου :τι είπα μόλις τώρα; τι ευχήθηκα και για ποιο λόγο;”

Έχεις βρεθεί ποτέ σε νοσοκομείο με καρκινοπαθείς; έχεις δει ποτέ γονείς να είναι απαρηγόρητοι και μεγάλους/παιδιά σε απόγνωση;

Ξέρεις πως μπορεί να νιώθει ένα παιδί που έχει χάσει κάποιον από τους γονείς του, όταν εσύ βρίζεις και εύχεσαι διάφορα για την οικογένειά του.;

Αυτές τις καταστάσεις εύχεσαι σε συμπαίκτες σου όταν εύχεσαι “καρκίνο” και άλλες πολύ χειρότερες που ελπίζω και εύχομαι να μην τις ζήσεις ποτέ!

Την ώρα που εσύ “παλεύεις” για το lane ή το chicken dinner, κάποιος άλλος παλεύει για την ζωή του, κάποιος είναι σε μία καρέκλα ή σε κρεβάτι και δεν ξέρει αν θα σηκωθεί ξανά. Γι αυτό ρε φίλε, μην εύχεσαι τέτοια πράγματα για τα κ@παίχνιδα!

Κάπου εδώ θα σκεφτείς ότι εντάξει τα λες για πλάκα (δεν είναι πλάκα) και ότι υπερβάλλω. Ίσως υπερβάλλω.. ίσως όμως και εσύ πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που κάνεις είναι μεγαλύτερη υπερβολή.

Το να εύχεσαι καρκίνο και να βρίζεις την οικογένειά κάποιου για ένα παιχνίδι… (και για οποιοδήποτε λόγο γενικά…)

Αγαπητέ μου γονιέ

Αν έχει πέσει στην αντίληψή σου ότι το παιδί σου βρίζει ενώ παίζει, να είσαι σίγουρος ότι δεν φταίνε τα online παιχνίδια, αλλά το ίδιο το παιδί και κατά συνέπεια εσύ ο ίδιος/α.

Δεν πειράζει αν χορεύει floss dance ούτε αν μιλάει με περίεργες εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι gamer. Αλλού είναι τα προβλήματα όπως για παράδειγμα οι επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές (λεκτικές ή σωματικές)

Δεν θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε τα παιχνίδια, καθώς αποτελούν και αυτά στην εποχή μας έναν τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας όταν χρησιμοποιούνται σωστά και με μέτρο.

Δεν θα κάψουμε στην πυρά τους υπολογιστές, ελπίζοντας τα παιδιά να γίνουν σωστά. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να γίνουν τα παιδιά σωστά, χωρίς να ρίχνουμε τις ευθύνες στα παχνίδια.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, αναγνώρισε τον εθισμό στα video games ως ασθένεια με ονομασία gaming disorder.


Τελειώνω με μία ευχή: Να έχετε όλοι την υγεία σας, σωματική και ψυχική,

Και μία συμβουλή: Να παίζετε για να γουστάρετε αν δείτε ότι σας χαλάει, αφήστε το για λίγο…

28 Ιουνίου 2019

1 responses on "Μην εύχεσαι καρκίνο σε άλλους όταν παίζεις online παιχνίδια"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.