• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πιστοποίηση στην μελισσοκομία

Γίνετε πιστοποιημένοι μελισσοκόμοι

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, δίνει την δυνατότητα σε όλους και όλες να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στην μελισσοκομία.

Ο πιστοποιημένος μελισσοκόμος έχει αποδείξει τις γνώσεις και δεξιότητές του/της στην μελισσοκομία μέσα από έναν φορέα πιστοποίησης διεθνώς αναγνωρισμένο.

Το πρότυπο που εφαρμόζεται είναι το διεθνές πρότυπο ISO 17024 του Φορέα Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS.

Κάθε πότε έχει εξετάσεις στην μελισσοκομία;

Οι εξετάσεις διαπίστευσης «Τεχνίτη Μελισσοκομίας» θα διενεργούνται τρεις φορές τον χρόνο (Οκτώβριο – Μάρτιο – Ιούνιο) και η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα γνωστοποιείται μέσω του διαδικτύου.

Τρόπος διεξαγωγής

Το πρώτο σκέλος, είναι το θεωρητικό το οποίο αποτελείται από 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής τυχαία επιλεγμένες. Η διάρκεια εξέτασης είναι 60 λεπτά.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης θεωρείται επιτυχές όταν ο υποψήφιος απαντήσει σωστά σε τουλάχιστον 35 ερωτήσεις

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής εξέτασης, ακολουθεί η πρακτική εξέταση, η οποία διαρκεί περίπου μία ώρα.

Ο/Η υποψήφιος/α για να μετέχουν στην πρακτική εξέταση θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκα). Στην πρακτική εξέταση εξετάζονται πρακτικές σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Υπάρχει ένας εξεταστής ο οποίος παρακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια. Επιτυχής θεωρείται η πρακτική εξέταση όταν οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τουλάχιστον 70 από τους 100 βαθμούς.

Η συνολική βαθμολογία θεωρείται επιτυχής όταν ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τη θεωρητική και πρακτική εξέταση, εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία των εξετάσεων.

Η Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων  εκδίδει πιστοποιητικό συμμόρφωσης προσόντων διάρκειας  πέντε (5) ετών.

Για να δείτε πότε είναι η επόμενη ημερομηνία εξέτασης, κάντε κλικ εδώ.

1 Ιουλίου 2019

2 responses on "Πιστοποίηση στην μελισσοκομία"

 1. Σπύρος Μακροδημήτρης1 Ιουλίου 2019 at 14:37Απάντηση

  Καλησπερα ποιο ειναι το κοστος της πιστοποίησης καθως και το που λαμβανει χωρα? Επισης ποια ειναι τα ωφελοι της πιστοποιησης αυτης;

 2. Καλησπέρα και ευχαριστούμε για το σχόλιο,
  θα ξεκινήσω με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Η πιστοποίηση δεν είναι πτυχίο. Πιστοποιεί από έναν αναγνωρισμένο φορέα ότι οι γνώσεις που κατέχει ο μελισσοκόμος τόσο στην θεωρία όσο και την πράξη είναι οι καλύτερες πρακτικές για την μέλισσα και την παραγωγή προϊόντων της. Ας πούμε ότι είναι όπως το δίπλωμα. Μπορεί κάποιος να γνωρίζει την οδήγηση πολύ καλά αλλά χρειάζεται έναν τρόπο να το αποδείξει.
  Ενδεχομένως κάποιος μελισσοκόμος ή ομάδα μελισσοκόμων που έχουν τυποποίηση ή/και εξαγωγικό χαρακτήρα στην παραγωγή τους μία τέτοια πιστοποίηση να δίνει προστιθέμενη αξία στο προϊόν.
  Όσον αφορά το κόστος και τον τόπο διεξαγωγής, θα επανέλθω με νέο σχόλιο. Ο τόπος υποθέτω πως είναι στο ινστιτούτο (Αθήνα) αλλά δεν αποκλείεται να διοργανώνουν εξετάσεις και αλλού.
  Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του ΙΓΕ είναι
  2108011146, 10:00-14:00
  2108083312, 17:00-20:30

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.