• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Προσελήνωση στο φεγγάρι τα επόμενα δύο χρόνια

Αυτές οι τρεις εταιρείες σκοπεύουν να προσεληνωθούν στο φεγγάρι τα επόμενα 2 χρόνια

Η προσελήνωση στο φεγγάρι είναι σε προτεραιότητα από την NASA, η οποία θέλει να επιστρέψει στην επιφάνεια της σελήνης. Τον ίδιο στόχο έχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία που δραστηριοποιείται στο διάστημα.

Για μία ιδιωτική επιχείρηση (όσο κολοσσός και να ναι) αυτό φαντάζει μακρινό όνειρο λόγω κόστους, όμως τρεις εταιρείες ισχυρίζονται ότι θα στείλουν ένα μικρό ρομποτικό σκάφος.

Μέχρι στιγμή οι μόνες δυνάμεις που κατάφεραν να πατήσουν το πόδι τους στην σελήνη είναι οι Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, η Ρωσία και η Κίνα. Τον Σεπτέμβρη ίσως και η Ινδία γίνει η τέταρτη χώρα.

Η Ισραηλινή μη κερδοσκοπική προσπάθησε να προσεληνωθεί αλλά μία τεχνική βλάβη ανάγκασε το όχημα να προσκρούσει στην επιφάνεια της σελήνης.

ISPACE

Ένας ιδιωτικός οργανισμός με έδρα την Ιαπωνία που έχει πλάνο την προσελήνωση στο φεγγάρι και απόκτηση αγαθών από την σελήνη όπως ορυκτά, νερό και άλλα υλικά. Το project τους λέγεται Moon valley. Σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2040.

Για την επίτευξη αυτού το στόχου, η εταιρεία σχεδιάζει ειδικά οχήματα για την εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης. Έχει εξασφαλίσει 2 πτήσεις με τον πύραυλο SpaceX’s Falcon 9 το 2020. Το 2020 θα θέσει σε τροχιά ένα όχημα, ενώ το 2021 θα επιχειρήσει προσελήνωση.

Αυτό ίσχυε πριν τις νέες τις ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ανέβαλε για 1 χρόνο λόγω επανασχεδιασμού της επιχείρησης, οπότε η αποστολή θα ολοκληρωθεί το 2023.

ispace’s lander and rover models. |εικόνα: ispace

INTUITIVE MACHINES

Η Ιntuitive Machines είναι μία εταιρεία που απαρτίζεται από πρώην ανθρώπους της NASA, κάτι που της δίνει πολλούς πόντους εμπειρίας.

Η NASA επίλεξε την Intuitive machines για τον πρώτο γύρο του προγράμματος CLPS. Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί το 2021.

27 Αυγούστου 2019

0 responses on "Προσελήνωση στο φεγγάρι τα επόμενα δύο χρόνια"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.