• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Η προστασία εγγραφής των USB Drive και πως να την καταργήσετε

Αφαιρέστε την προστασία εγγραφής από τα USB drive και κάρτες μνήμης.

Έχετε ένα USB Drive και όταν πάτε να γράψετε δεδομένα σας λέει ότι έχει προστασία εγγραφής; Μπορείτε να το προσπεράσετε ή μπορείτε να διαπιστώσετε αν το USB Drive σας, έχει κάποια ζημιά. Προσοχή άλλο είναι η προστασία εγγραφής, άλλο το κλείδωμα με κωδικό.


Συμβαίνει πολλές φορές και είναι αρκετά ενοχλητικό να θέλουμε να γράψουμε δεδομένα σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε ένα usb drive, και να μας εμφανίζει μήνυμα ότι υπάρχει προστασία εγγραφής. Στον παρακάτω οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό, αφαιρώντας την προστασία ή διαπιστώνοντας ότι τελικά έχει πρόβλημα το USB ή η κάρτα μνήμης.

Το μήνυμα που εμφανίζει (και είναι ενοχλητικό!!!) είναι όταν πάμε να γράψουμε δεδομένα σε μία κάρτα μνήμης και λέει “Μόνο για ανάγνωση” ή “Read only”.

Όσον αφορά τις κάρτες μνήμης, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης που έχουν είναι στη σωστή θέση. (βλ. παρακάτω εικόνα)

κάρτα μνήμης προστασία δεδομένων
Ο διακόπτης βρίσκεται στο επάνω μέρος της αριστερής πλευράς (ο μικρός λευκός που κινείται επάνω και κάτω)

Επίσης, αρκετά USB stick έχουν έναν αντίστοιχο διακόπτη ο οποίος δεν επιτρέπει την εγγραφή δεδομένων. Αυτό το κάνουν για λόγους ασφαλείας ( γουάτ έβερ!). Σε περίπτωση που διαβάζετε για αυτό το διακόπτη για πρώτη φορά, κάντε έναν έλεγχο και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι στην θέση Lock.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας δεν έχει κάποιο εμφανή πρόβλημα όπως σπάσιμο ή άλλη φθορά που να δικαιολογεί την περίεργη συμπεριφορά. Αν έχει χτυπηθεί, βραχεί ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείτε να γράψετε δεδομένα εξαιτίας της φθοράς.

Μητρώο των Windows (Regedit)

Σημείωση: Αν δεν ξέρετε τι κάνετε, μην πειράξετε ρυθμίσεις από το συγκεκριμένο παράθυρο!

Από οποιαδήποτε έκδοση των windows, πατήστε έναρξη και πληκτρολογήστε την εντολή regedit. Θα ανοίξει το μητρώο. Εδώ είναι καταχωρημένες όλες οι παράμετροι που μας ενδιαφέρουν.

Αναζητήστε από αριστερά, την παρακάτω τιμή. Μοιάζει με την εξερεύνηση αρχείων.

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies

Κάντε διπλό κλικ στην τιμή WriteProtect στο δεξί μέρος. Αλλάξτε την τιμή από 1 σε 0. Πατήστε οκ για να αποθηκευτεί η αλλαγή.

Κλείστε το μητρώο (regedit), βγάλτε το USB και επανεκκινήσετε τον υπολογιστή. Ανοίξτε τον υπολογιστή, βάλτε το USB drive και πολύ πιθανό να σταματήσει το μήνυμα “μόνο για ανάγνωση” επιτρέποντάς σας να εγγράψετε δεδομένα.

Δεν υπάρχουν τα StorageDevicePolicies
Μπορεί να συμβεί και αυτό. Τι κάνετε σε αυτή τη περίπτωση; τα δημιουργείτε!

Μεταβείτε στον φάκελο Control από αριστερά, και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στον λευκό χώρο δεξιά και επιλέξτε New -> Key και εισάγετε το όνομα StorageDevicePolicies όπως ακριβώς το βλέπετε.

Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο νέο κλειδί (key) που μόλις δημιουργήσατε (φαίνεται σαν φάκελος) και δεξί κλικ στον λευκό χώρο, New -> DWORD.

Ονομάστε το WriteProtect και ορίστε την τιμή σε 0. Κλικ στο OK, έξοδος από regedit, αποσυνδέσετε το USB και κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή.

Δείτε επίσης,

Όλοι οι τύποι θυρών Usb σε έναν οδηγό

24 Σεπτεμβρίου 2022

8 responses on "Η προστασία εγγραφής των USB Drive και πως να την καταργήσετε"

  1. Aν εχω 64 bit συστημα αντι για DWORD-32 θα φτιαξω QWORD-64???

  2. δεν δουλεψε ουτε με QWORD-64

  3. δεν δουλεψε

  4. Αν δεν διορθωθεί σημαίνει πως εχει βλάβη το usb?

  5. Αν δεν διορθωθεί σημαίνει πως έχει βλάβη το usb?

  6. Σε εμένα δούλεψε το τελευταίο με την δημιουργία φακέλου.
    Κατατοπιστικό

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.