• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πρότυπα σχεδίασης στο powerpoint. Πως λειτουργούν;

Δημιουργήστε πρότυπα σχεδίασης στο powerpoint!

Τι είναι τα πρότυπα σχεδίασης;

Τα πρότυπα σχεδίασης και η ορθή χρήση τους είναι μία λειτουργία του powerpoint που θα πρέπει να απασχολήσει όλους όσους ασχολούνται με τις παρουσιάσεις είτε είναι στελέχη μιας εταιρείας είτε φοιτητές σχολών και μαθητές.

Όταν αναφερόμαστε σε πρότυπα σχεδίασης, εννοούμε τις μορφοποιήσεις, εφέ κίνησης αλλά και την απεικόνιση των στοιχείων εκείνων που είναι κοινά σε διαφάνειες με την ίδια διάταξη και συνήθως επαναχρησιμοποιούνται σε πολλές παρουσιάσεις ανεξάρτητα από το θέμα.

Για παράδειγμα, αν είμαστε σε μία εταιρεία και σε όλες τις παρουσιάσεις πρέπει να χρησιμοποιούμε μπλε φόντο και το λογότυπο της εταιρείας στο επάνω δεξί μέρος της κάθε διαφάνειας τότε σίγουρα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πρότυπο σχεδίασης.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσω τα έτοιμα;
Δεν σας εμποδίζει κανείς. Απλώς τα έτοιμα είναι πρότυπα που θα βρείτε σε κάθε υπολογιστή, ενώ τα πρότυπα σχεδίασης που θα δημιουργήσετε εσείς θα είναι μοναδικά (όπως και εσείς) και θα σας επιτρέψουν να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

Επίσης θα δείξουν στο ακροατήριο ότι δώσατε την προσωπική σας πινελιά στην αισθητική και εμφάνιση της παρουσίασης.

Το κυριότερο όμως είναι ότι δημιουργώντας τα δικά σας πρότυπα σχεδίασης θα έχετε ετοιμάσει περιεχόμενο το οποίο θα είναι δικό σας. Αυτό στη συνέχεια θα σας δώσει βαθμούς ελευθερίας και θα μπορείτε να τροποποιείτε στο μέλλον ευκολότερα τα έτοιμα πρότυπα.

Συμβουλές για πρότυπα σχεδίασης και παρουσιάσεις γενικά.

Ένας μίνι οδηγός για το πως να ετοιμάζετε μία παρουσίαση. Σίγουρα το πρώτο και κυριότερο που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν είναι το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεστε.

  • Μία παρουσίαση που απευθύνεται σε μικρά παιδιά δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να έχει το ίδιο ύφος με μία παρουσίαση που απευθύνεται σε ένα ακροατήριο ενηλίκων με επιστημονικό υπόβαθρο.
  • Ο χώρος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η απόσταση του κοινού από την οθόνη προβολής,
  • καθώς επίσης και ο γενικός φωτισμός. Μία κακή επιλογή χρωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες.
  • Αν υπάρχει ήχος, προσέξτε την ηχητική του χώρου. Βεβαιωθείτε ότι αν πάτε σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο, θα υπάρχει κεντρική εγκατάσταση ήχου

Σας ετοιμάσαμε ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συγκεκριμένη λειτουργία, δηλαδή τα πρότυπα σχεδίασης αλλά δεν σταθήκαμε εκεί!

Σας δείχνουμε πως να αποθηκεύσετε αυτό το πρότυπο σχεδίασης και πως μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε σε άλλες παρουσιάσεις ώστε να έχετε το ίδιο ακριβώς αισθητικό αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις εικόνες που φαίνονται στο βίντεο μπορείτε να τις κατεβάσετε, κάνοντας δεξί κλικ -> αποθήκευση εικόνας ως…

Κατακόρυφο
Οριζόντιο

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το powerpoint μπορείτε να δείτε την σειρά βιντεο-ερωτήσεων για το powerpoint που έχουμε στο κανάλι μας στο youtube. Υπάρχουν κάποια βίντεο που αφορούν τα πρότυπα σχεδίασης.

Οι εικόνες είναι από την σελίδα free-powerpoint-templates-design

1 responses on "Πρότυπα σχεδίασης στο powerpoint. Πως λειτουργούν;"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.