• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Λάθος στην USB-C στο raspberry pi 4

Ένα "λάθος" συμβατότητας στην θύρα φόρτισης του raspberry, σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε έναν κοινό φορτιστή.

Πριν λίγες εβδομάδες, ανακοινώθηκε το Raspberry pi 4 το οποίο ήταν μία σημαντική αναβάθμιση για το Raspberry. δυνατό σημείο του raspberry pi 4 ήταν η θύρα φόρτισης usb-c με την οποία όμως κάτι δεν πήγε καλά…

Με νέα, πιο δυνατή CPU, σε εκδόσεις έως και 4GB ram, και μία νέα καινοτομία, την θύρα USB type C η οποία παρουσιάστηκε ως η θύρα που λύνει το πρόβλημα της τροφοδοσίας. Σε αυτό λοιπόν το κομμάτι κάτι δεν πήγε καλά…

Λάθος στην USB-C

Το raspberry pi 4 δεν έχει συμβατή θύρα USB-c πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν λειτουργεί με όλους τους φορτιστές εκεί έξω.

Το λάθος ανακαλύφθηκε και εξηγήθηκε λεπτομερώς από τον Tyler Ward ο οποίος λέει ότι από το κύκλωμα λείπει μία αντίσταση, κάτι που προκαλεί θέματα συμβατότητας με κοινούς φορτιστές.

Φωτογραφίες: arstechnica.com

Η λύση (κατά την raspeberry) είναι, η χρήση του επίσημου φορτιστή Raspberry αλλά αυτό όπως καταλαβαίνετε προκαλεί αντιδράσεις (ούτε εμένα μου αρέσει :/ )

Raspberry 3 model b+

Usb-C φορτιστής

Το αν θα δουλέψει ο φορτιστής σας εξαρτάται από το αν χρησιμοποιεί το καλώδιο “e-marked”. Ένα καλώδιο το οποίο διαθέτει chip που διαχειρίζονται την ενέργεια, ρυθμό δεδομένων, επικοινωνία, ακόμα και το τι συσκευή έχουμε συνδέσει. Αυτά τα καλώδια θα εντοπίσουν το raspberry ως μία συσκευή “Audio Adaptor Accessory” και δεν θα το φορτίσουν.

Για την ιστορία, το ίδιο θέμα έχει και το Nintento switch και γι αυτό το λόγο η Nintento προειδοποιεί να μην χρησιμοποιούνται μη επίσημα καλώδια – φορτιστές.

Τι γίνεται τώρα;

Η εταιρεία σε επικοινωνία της με την σελίδα arstechnica απ’ όπου εμπνευστήκαμε το άρθρο, ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα βγάλει ανανεωμένη έκδοση και θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

13 Ιουλίου 2019

0 responses on "Λάθος στην USB-C στο raspberry pi 4"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.