• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Διαρροή δεδομένων στο Facebook

Μήπως οι προσωπικές σας πληροφορίες δεν είναι και τόσο προσωπικές πια; μάθε με ένα κλικ

Πρόσφατα ξέσπασε σάλος με το σκάνδαλο 87 εκατομμυρίων χρηστών των οποίων τα δεδομένα στο facebook διέρρευσαν στην Cambridge analytica.

Έτσι λοιπόν, πολλοί χρήστες και δικαιολογημένα φοβήθηκαν για διαρροή δεδομένων από το προφίλ τους στο facebook.

Στις 10/4/2018 ο ιδρυτής του Facebook κατέθεσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή.

Οι χρήστες που επλήγησαν ήδη ενημερώνονται αλλά μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο μόνοι σας και να διαπιστώσετε αν οι προσωπικές σας πληροφορίες έχουν μοιραστεί (αν έχετε υποστεί διαρροή προσωπικών δεδομένων στην ουσία) πατώντας το παρακάτω link.

Διαρροή δεδομένων στο facebook
Για να αντιληφθούμε τι σημαίνει διαρροή δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών, αρκεί να αναλογιστούμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για έναν υποψήφιο πολιτικό για παράδειγμα ή για μία εταιρεία που θέλει να λανσάρει ένα νέο προϊόν.

Φανταστείτε αν κάποιος ήξερε αυτόματα τις προτιμήσεις, πολιτικές πεποιθήσεις, κοινωνικά status, και άλλες πληροφορίες που μπορεί να αντλήσει κανείς από τα προσωπικά προφίλ.

Σίγουρα θα έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων ή ανταγωνιστών του. Και ενδεχομένως αυτό ακριβώς να συνέβει στην προκειμένη περίπτωση. Πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη του αρθρογράφου.

Ποια εφαρμογή προκάλεσε την βλάβη;

Η εφαρμογή που προκάλεσε το πρόβλημα και την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων είναι η “This Is Your Digital Life.” στην οποία οι χρήστες έδιναν πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες.

δείτε αν οι πληροφορίες σας μοιράστηκαν στην cambridge analytica εδώ

Έλεγχος προσωπικών δεδομένων

Τι πρέπει να κάνετε για να προφυλάξετε το προσωπικό σας προφίλ. Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το λινκ και να ελέγξετε τις εφαρμογές που έχετε δώσει πρόσβαση στο Facebook. Αν εντοπίσετε κάποια ύποπτη που δεν γνωρίζετε τι είναι μπορείτε να την διαγράψετε.

Πρέπει να εφαρμοστεί ο γενικός κανόνας προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR) και στην Αμερική – Facebook ή πρέπει οι χρήστες να αρκεστούν στις εξασφαλίσεις που δίνει το facebook όσον αφορά την προστασία και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα;

Μερικές συμβουλές

  • Συχνός έλεγχος για τις σελίδες στις οποίες έχετε κάνει like
  • Έλεγχος ποιες εφαρμογές έχετε επιτρέψει πρόσβαση στο προφίλ σας και τι δεδομένα έχετε επιτρέψει να διαχειρίζονται αυτές οι εφαρμογές.
  • Προσοχή στους περίεργους συνδέσμους που μοιάζουν με βίντεο που σας στέλνουν οι φίλοι και γνωστοί μέσω messenger (συνήθως είναι ιοί)

Δείτε το βίντεο με τον Mark Zuckerberg και την κατάθεσή του στο Κογκρέσο επί του θέματος (όλη η ομιλία)

0 responses on "Διαρροή δεδομένων στο Facebook"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.