• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Σκληρός δίσκος από γυαλί

Νέος γυάλινος δίσκος με μεγάλη αποθηκευτική ικανότητα

Ο πρώτος σκληρός δίσκος από γυαλί είναι γεγονός και έρχεται από την Αγγλία!.

Η επόμενη γενιά για τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή έρχεται από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Southhampton στην Αγγλία.

Κατάφεραν και δημιούργησαν έναν σκληρό δίσκο 5 διαστάσεων υψηλής πυκνότητας, κάτι το οποίο συνεπάγεται μεγάλη αποθηκευτική ικανότητα!

Το υλικό κατασκευής είναι ειδικό γυαλί (silica glass) και το πλεονέκτημά του σε σχέση με τα DVD ή Blue Ray είναι ότι μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα τα οποία θα διαρκούν για περισσότερα χρόνια.

Γυάλινος σκληρός δίσκος

Οι πέντε διαστάσεις ακούγονται λίγο σαν να έχουν βγει από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά τα δεδομένα όντως αποθηκεύονται σε πέντε διαφορετικά επίπεδα / στρώσεις του υλικού.

Συγκεκριμένα, τρεις στρώσεις χρησιμοποιούνται για την εγγραφή δεδομένων και δύο στρώσεις για την νανοδομή της επιφάνειας του γυαλιού η οποία επιτρέπει την διάχυση και πόλωση του φωτός.

Χωρητικότητα σκληρών δίσκων

Σε σχέση με τα συμβατικά μέσα αποθήκευσης (ακόμα και αυτά που θεωρούνται καινοτόμα τώρα), οι γυάλινοι δίσκοι θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν 360terabytes σε έναν δίσκο 5 διαστάσεων.

Για να συγκρίνετε, ένα τεσσάρων layer Blue Ray έχει αποθηκευτική ικανότητα 128Gigabytes. Άρα μιλάμε για 3.000 φορές μικρότερη ικανότητα σε σχέση με τους νέους δίσκους.

Αντοχή σκληρών δίσκων

Εντυπωσιακές οι θερμοκρασίες αντοχής, καθώς οι γυάλινοι δίσκοι παραμένουν σταθεροί ακόμα και στους 1000 βαθμούς κελσίου. Επίσης τα δεδομένα που εγγράφονται επάνω δεν δείχνουν σημάδια φθοράς.

Συνδυαστικά τα χαρακτηριστικά που έχει ο σκληρός δίσκος, μπορεί, όπως λένε τα μέλη της ομάδας, να είναι το υλικό όπου θα εγγράψουμε το μήνυμα το οποίο θα παραμείνει και μετά το τέλος της ανθρωπότητας

Ίσως μιλάμε για το επόμενο βήμα των blu-ray.

Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Πρόσφατα είδαμε και τον κβαντικό υπολογιστή που παρουσιάστηκε για εμπορική χρήση.

25 Ιουνίου 2019

1 responses on "Σκληρός δίσκος από γυαλί"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.