• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Χρησιμοποιούν εκφράσεις προσώπου για να κινούν αναπηρικό καροτσάκι

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του ανθρώπου

Μία Βραζιλιάνικη start-up συνεργάστηκε με την Inter, και δημιούργησε έναν προσαρμογέα ο οποίος μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντας στον χρήστη, να το κινεί με εκφράσεις προσώπου.

Εκφράσεις προσώπου
Οι εκφράσεις προσώπου αν και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός έχουν κοινά χαρακτηριστικά μοτίβα. Αυτό σημαίνει ότι δύο άνθρωποι που σηκώνουν τα φρύδια τους ή κλείνουν το μάτι, ανεξάρτητα με τα χαρακτηριστικά τους δημιουργούν ένα κοινό μοτίβο κίνησης το οποίο οι υπολογιστές μπορούν να το εντοπίσουν.

Το Wheelie 7 kit όπως ονομάζεται εξοπλίζει ένα οποιοδήποτε ηλεκτρικό καροτσάκι με τεχνητή νοημοσύνη ώστε να εντοπίσει τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη. Τα δεδομένα επεξεργάζονται σε πραγματικό χρόνο (real time) και στη συνέχεια δίνουν στον μηχανολογικό εξοπλισμό τις εντολές για να κινηθεί ή να σταματήσει.

εκφράσεις προσώπου

10 χαρακτηριστικές κινήσεις αντιλαμβάνεται η εφαρμογή, μέσα σε αυτές είναι το χαμόγελο, ανασήκωμα φρυδιών, “σούφρωμα” μύτης και χειλιών.

Το πρωτότυπο Wheelie 7, είναι μία έξυπνη καινοτομία και απευθύνεται σε αυτούς που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν έχουν την δυνατότητα να κινηθούν.

Έχει ήδη δοκιμαστεί σε τετραπληγικούς και άλλους χρήστες οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα κίνησης στις ΗΠΑ και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019. Είναι συμβατό με το 95% των ηλεκτρικών καροτσιών.

 

15 Ιανουαρίου 2019

0 responses on "Χρησιμοποιούν εκφράσεις προσώπου για να κινούν αναπηρικό καροτσάκι"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.