• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Θέματα εξετάσεων ECDL

Ένας πλήρης οδηγός θεμάτων εξετάσεων πιστοποίησης

Αν ψάχνετε για θέματα εξετάσεων ECDL  σε οποιαδήποτε ενότητα έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο θα σας δώσουμε κατευθυντήριες γραμμές ώστε να σας βοηθήσουμε να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό και υλικό προετοιμασίας για τις επόμενες εξετάσεις σας.

Θα δώσετε εξετάσεις ECDL;

Ένας υποψήφιος προς πιστοποίηση, όταν πρόκειται να μπει στην διαδικασία για να αποκτήσει ένα πιστοποιητικό πληροφορικής, είναι σημαντικό να γνωρίζει ορισμένα πράγματα για τις εξετάσεις.

Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης δεν ελέγχουν γενικές γνώσεις σε ένα αντικείμενο (π.χ. excel) αλλά τις γνώσεις σας σε συγκεκριμένες δεξιότητες όπως αυτές ορίζονται από την εξεταστέα ύλη του κάθε φορέα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για εξετάσεις, επάνω σε θέματα εξετάσεων κυρίως ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας. Μην μπερδεύετε τα πιστοποιητικά πληροφορικής με τα πτυχία πληροφορικής.

Ένα πιστοποιητικό το αποκτάτε γιατί συνήθως πρέπει να αποδείξετε σε πρόσωπο ή κάποιο οργανισμό ότι γνωρίζετε συγκεκριμένες δεξιότητες σε βασικό ή προχωρημένο επίπεδο.


Έχουν όλοι οι φορείς τα ίδια θέματα;

Οι φορείς διαφοροποιούν τα θέματά τους στις εξετάσεις, κρατώντας μία βασική γραμμή ίδια (μιλώντας εμπειρικά πάντα). Τα θέματα που προκύπτουν από όλους τους φορείς δεν είναι αυθαίρετα.

Προκύπτουν από το syllabus που έχει ο κάθε ένας εξ αυτών. Τα syllabus είναι αναρτημένα στην σελίδα του εκάστοτε εγκεκριμένου από τον ΕΟΠΠΕΠ φορέα πιστοποίησης.

Κατά γενικό κανόνα αν παρατηρήσετε όλους τους φορείς σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο θα δείτε πολλές ομοιότητες. Εξάλλου η λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Σωστά;

Εγώ ξέρω από Office, δεν χρειάζεται να διαβάσω
και άρα.. θα πάω έτσι να δώσω εξετάσεις..

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με αυτή τη νοοτροπία πιθανότητα θα αποτύχετε. Και ο λόγος της αποτυχίας δεν θα είναι η έλλειψη γνώσεων αλλά η μη σωστή διαχείριση των εξετάσεων. Πολλοί υποψήφιοι ερχόμενοι σε ένα εξεταστικό κέντρο, έρχονται γνωρίζοντας να εκτελούν καθημερινές εργασίες. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

Στις εξετάσεις πρέπει να δείξετε ότι γνωρίζετε συγκεκριμένες δεξιότητες. Δεν αρκεί να το κάνετε με τον δικό σας τρόπο ή παραπλήσια. Πρέπει να το κάνετε με έναν συγκεκριμένο τρόπο γιατί τα αποτελέσματα προκύπτουν αυτόματα. Δεν ελέγχει άνθρωπος τα θέματα εξετάσεων ECDL αλλά υπολογιστής.

Εξάλλου δεν μιλάμε για “διάβασμα” αλλά για προετοιμασία. Προετοιμαστείτε λοιπόν, να μάθετε να απαντάτε όπως πρέπει, να δείτε και το ύφος των ερωτήσεων που πέφτουν στις εξετάσεις για να είστε σίγουροι ότι δεν θα αποτύχετε.

Μια εξίσου σημαντική παράμετρος είναι η διαχείριση του χρόνου. Σε όλους τους φορείς υπάρχει ένα σύστημα στο οποίο δίνετε εξετάσεις. Το σύστημα αυτό έχει ένα περιβάλλον διεπαφής στο οποίο θα πρέπει να εξοικειωθείτε.

 θέματα εξετάσεων ECDL ανά ενότητα

Παρακάτω θα βρείτε τους συνδέσμους με τις λίστες θεμάτων για εξετάσεις. Στην περιγραφή του κάθε βίντεο, υπάρχει ένα σενάριο. Το σενάριο αυτό είναι η ερώτηση που θα μπορούσε να πέσει στις εξετάσεις. Το βίντεο είναι η απάντηση.

Αν μπορείτε να λύνετε και εσείς τα συγκεκριμένα σενάρια με τον ίδιο τρόπο και άνεση είναι βέβαιο ότι θα πετύχετε στις εξετάσεις. Αν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, αφήστε ένα σχόλιο στο Forum με την απορία σας στο αντίστοιχο θέμα.

0 responses on "Θέματα εξετάσεων ECDL"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.