• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Θόρυβος στον υπολογιστή

Πως να μειώσετε τον θόρυβο που κάνει ο υπολογιστής σας

Ο ήχος του υπολογιστή σας θυμίζει σαν να βρίσκεστε σε αεροπλάνο εν πτήση;

Πολλά συστήματα παράγουν θόρυβο ο οποίος μπορεί να είναι σε ενοχλητικά επίπεδα και πολλές φορές είναι αιτία απόσπασης προσοχής από την εργασία σας.

Αυτό καθιστά τη μείωση θορύβου υπολογιστή έναν σημαντικό στόχο για κάθε έναν από εμάς που καθόμαστε είτε για εργασία, είτε για διασκέδαση μπροστά στον υπολογιστή.

Οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών λαμβάνουν υπ’ όψιν τον παράγοντα θόρυβο περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια (προς τιμή τους). Ο κύριος λόγος που ένας υπολογιστής παράγει θόρυβο είναι από τους ανεμιστήρες του και γενικά τα μηχανικά μέρη όπως ο σκληρός δίσκος και το τροφοδοτικό.

Ο ανεμιστήρας που ψύχει τον επεξεργαστή και το τροφοδοτικό είναι οι δύο κύριες πηγές θορύβου που είναι σε ενοχλητικά επίπεδα. Οι ανεμιστήρες και οι σκληροί δίσκοι λόγω της επαφής τους με το κουτί παράγουν θόρυβο ο οποίος οφείλεται στην δόνηση της επιφάνειας στην οποία είναι βιδωμένα.Μπορείτε να μειώσετε τον θόρυβο που παράγει ο υπολογιστής σας με μηδενικό ή χαμηλό κόστος, ανάλογα με τον θόρυβο που κάνει το pc σας.

δοκιμάστε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω λύσεις.

Σφίξτε τις βίδες

Οι βίδες που είναι στους ανεμιστήρες, στον σκληρό δίσκο και το τροφοδοτικό ίσως με τις δονήσεις έχουν χαλαρώσει με αποτέλεσμα να έχετε μεγαλύτερες δονήσεις και συνεπώς περισσότερο θόρυβο.

Βιδώστε αν χρειάζεται όλες τις βίδες που στερεώνουν το τροφοδοτικό, όλους τους ανεμιστήρες και τους σκληρούς δίσκους που υπάρχουν μέσα στο κουτί.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει σωστά τα μεταλλικά καπάκια του υπολογιστή και βιδώστε τα σφιχτά καθώς και αυτά όταν δεν είναι σωστά τοποθετημένα ή χαλαρά προκαλούν θόρυβο λόγω της δόνησης.

Ηχομόνωση

Στο εμπόριο υπάρχουν ηχομονωτικά υλικά από αφρολέξ ή παρόμοιο υλικό το οποίο μπορείτε να κολλήσετε στο εσωτερικό του κουτιού (στο καπάκι προσοχή όμως, χωρίς να κλείνετε τους αεραγωγούς) καθώς και στο εσωτερικό άνω και κάτω μέρος του κουτιού.

Είναι μία παρόμοια τακτική που χρησιμοποιούν τα στούντιο ηχογράφησης.

Μπορείτε να μονώσετε τους σκληρούς δίσκους τοποθετώντας τους σε ειδικά ηχομονωτικά κουτιά 5.25 τα οποία στοιχίζουν από 20€ και μειώνουν τον θόρυβο που παράγεται από τον σκληρό δίσκο (όχι τους Solid State).


Καινουργιο τροφοδοτικο

Καινούργιο τροφοδοτικό (εφ’ όσον ο θόρυβος που προέρχεται από το τροφοδοτικό είναι μεγάλος) το οποίο θα είναι τύπου silent καθώς επίσης και ανεμιστήρες οι οποίοι ρυθμίζουν την ταχύτητά τους, αναλόγως της θερμοκρασίας.

Έτσι, αν ο υπολογιστής έχει χαμηλές θερμοκρασίες τα ανεμιστηράκια δεν περιστρέφονται τόσο γρήγορα και συνεπώς δεν παράγουν θόρυβο.


Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε σταθερή βάση / έδαφος

Αν έχετε τον υπολογιστή σε κάποιο ράφι ή σε μέρος όπου δεν πατάει σταθερά στο έδαφος, τότε θα πρέπει να του αλλάξετε θέση.Βεβαιωθείτε ότι όταν ο υπολογιστής ακουμπάει στο έδαφος δεν ‘παίζει’ (μήπως λείπει κάποια από τις ελαστικές βάσεις;). Aν παίζει αντικαταστήστε τις βάσεις με καινούργιες τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα που πουλάει ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

29 Ιουλίου 2018

0 responses on "Θόρυβος στον υπολογιστή"

Αφίστε ένα μήνυμα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.