Συγκεντρωτικοί πίνακες και εισαγωγή τους στο Power query

Οι χρήστες μπορούν να εξάγουν, να μετατρέπουν και να φορτώνουν δεδομένα από πολλές πηγές χρησιμοποιώντας το Power Query, ένα ισχυρό εργαλείο μετασχηματισμού και επεξεργασίας δεδομένων στο Microsoft Excel και το Power BI.

Μορφοποίηση υπό όρους για κάθε σειρά του πίνακα

Η μορφοποίηση υπό όρους μας επιτρέπει να μορφοποιήσουμε ένα ή περισσότερα κελιά ανάλογα με την τιμή που έχουν τα ίδια ή άλλα κελιά. Μετά από αρκετά μηνύματα και απορίες για το πως μπορεί όλη η σειρά του πίνακα να μορφοποιείται από την μορφοποίηση υπό όρους, ετοίμασα ένα βίντεο το οποίο ελπίζω να βοηθήσει

Εισαγωγή στο Powerquery. Τι ακριβώς είναι;

Το Excel είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν πολλοί στις επιχειρήσεις τους για να καταχωρούν αλλά κυρίως να παρακολουθούν δεδομένα. Χιλιάδες εγγραφές καθημερινά καταχωρούνται σε "εξελάκια" και πολλές φορές μάλιστα έχουμε περιπτώσεις διπλοεγγραφών ή η διαδικασία σταματάει εκεί!. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να πάμε ένα βήμα πιο πέρά; Δες και εσύ πως μπορεί το Powerquery να σε βοηθήσει να εκτοξευθείς!

Μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων με POWER QUERY, POWER PIVOT και τις CALCULATE και DATEADD

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο όταν πρόκειται για αναφορές δεδομένων. Σχεδόν καμία λογιστική εφαρμογή δεν μπορεί να εξάγει δεδομένα και πληροφορίες με τόσο ελαστική μορφή που να μας δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δείτε πως μπορείτε να προσπεράσετε αυτό το εμπόδιο και αξιοποιήστε στο μέγιστο την δυναμική της ανάλυσης δεδομένων

Δημιουργήστε μακροεντολές και γράψτε κώδικα στο Excel

Ξέρετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VB script στο Excel. Με την ευκαιρία της 21ης Απριλίου, ως παγκόσμια ημέρα καινοτομίας και δημιουργικότητας, έχουμε να σας δείξουμε tips με το τι μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας μακροεντολές και κώδικα στο Microsoft Excel.

Πληροφορίες

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

info[@]getcert.gr

6945531647