Εκπαίδευση μέσω υπολογιστή

Ο υπολογιστής ως εργαλείο εκπαίδευσης

Έχετε ακούσει για την εκπαίδευση μέσω υπολογιστή; Δεν είναι κάτι καινούργιο στις μέρες μας και ίσως είναι το κατάλληλο εργαλείο για εσάς που δεν έχετε τόσο ελεύθερο χρόνο. Οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στον άνθρωπο να κάνει πράγματα που στο παρελθόν δεν ήταν σε θέση να τα κάνει.

Τις προηγούμενες δεκαετίες κανείς δεν φανταζόταν ότι σήμερα θα είμαστε σε θέση να μιλάμε με ανθρώπους από όλο το κόσμο, να παρακολουθούμε βίντεο και να μοιραζόμαστε αρχεία με τόση ευκολία και μικρό κόστος. Τα πλεονεκτήματα πολλά και -κατά την ταπεινή άποψη του συγγραφέα- περισσότερα απ' ότι τα μειονεκτήματα.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή ως μέσο εκπαίδευσης

  • Χρήση πολυμέσων (βίντεο, ήχοι και αρχεία
  • Ρυθμός εκπαίδευσης ανάλογος των αναγκών του μαθητή
  • Ευέλικτο ωράριο
  • Δυνατότητα επανάληψης
  • Υποστήριξη με τη χρήση Forum και άλλων κοινοτήτων
  • Δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης

Άλλες ορολογίες που μπήκαν στην καθημερινότητά μας, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας και έπειτα από αυτή.

Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση

Αφορά εκπαιδευτικά βίντεο και ασκήσεις τις οποίες παραδίδει ο εκπαιδευτικός και στη συνέχεια οι μαθητές καλούνται να υλοποιήσουν ασκήσεις και να καλύψουν τις απαιτήσεις του μαθήματος. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που παρέχει αυτή η μέθοδος είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή να επαναλάβει το μάθημα, να το "τρέξει" ή να το "παγώσει". Έτσι επιλέγει ο ίδιος τον ρυθμό και όχι ο εκπαιδευτικός όπως συνήθως γίνεται σε μία συμβατική τάξη.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Αφορά την "ζωντανή" επικοινωνία μεταξύ του εκπαιδευτικού και των μαθητών χωρίς όμως να υπάρχει φυσική παρουσία. Οι υπολογιστές με τη βοήθεια σύνδεσης στο internet και περιφερειακών όπως κάμερα / μικρόφωνο, βοηθούν στο να πραγματοποιηθεί μία τέτοια εκπαιδευτική συνεδρία.

Μπορεί να αντικαταστήσει τον δάσκαλο / την δασκάλα; σε μία φυσική τάξη;

Όχι δεν μπορεί και δεν πρέπει να βλέπουμε την εκπαίδευση μέσω υπολογιστή ως μέσο αντικατάστασης του εκπαιδευτικού γιατί αυτό θα ήταν λάθος. Η σελίδα μας προσφέρει μαθήματα online για όλους εσάς που δεν έχετε τον χρόνο και ψάχνετε για online εκπαίδευση. Για να μάθετε περισσότερα, κάντε κλικ στην σελίδα με τα μαθήματά μας.

Σχετικά άρθρα

Εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ το 2024 και οδηγίες υποψηφίων

Εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ το 2024 και οδηγίες υποψηφίων

Χρωματικός κώδικας αντιστάσεων

Χρωματικός κώδικας αντιστάσεων